9 лют. 2016 18:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

48

0

Через скандал із зараженням дітей гепатитом у Вінниці може з’явитися апарат для перевірки крові

Через скандал із зараженням дітей гепатитом у Вінниці може з’явитися апарат для перевірки крові

 На Вінниччині з’явиться препарат для перевірки крові, а станцію переливання відремонтують 


Через скандал із зараженням дітей гепатитом у Вінниці може з’явитися апарат для перевірки крові

 9 лютого на засіданні президії Вінницької обласної ради вкотре підняли питання зараження онкохворих дітей гепатитом С в розрізі обговорення Програми «Забезпечення здоров’я громадян – жителів Вінниччини».

Депутат від БПП Лариса Білозір звернулася до керівника департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Людмили Грабович, аби дізнатися, чи з’явиться в області сучасне обладнання для перевірки крові. Чиновниця відповіла, що МОЗ передасть «ІХЛУ» в поточному році.

«Що стосується обладнання: на 2016 рік прийнято рішення про ремонт станції переливання крові у досить великих об’ємах. В МОЗ є спеціальна програма, нею вже скористалися 12 областей. Нам також буде на безкоштовні основі цей апарат. Крім того розроблений певний алгоритм, що вся кров від донорів, яка буде йти особливо на дитячу гематологію, перевірятиметься не тільки через апарат «ІХЛА». Зараз ведемо перемовини з державною санітарно-епідеміологічною службою, бо по логістиці до них найближче відправляти цю кров», - зазначила Л.Грабович.

За її словами, наразі триває перевірка на станції переливання крові, попередні результати якої стануть відомі 15-16 лютого.

«На сьогоднішній день створена комісія, звіт якої стане підставою для голови ОДА, аби звернутися у відповідні правоохоронні органи щодо надання правової оцінки того, що називається «байдужість», яка лежить на межі злочину», - додав очільник облдержадміністрації Валерій Коровій.

Нагадаємо, нещодавно у Вінниці сплили на поверхню жахливі історії з онкохворими дітками, яких заражають гепатитом С.

ВИННИЦА.info