18 серп. 2020 10:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Спорт
0

83

0

Через Вінниччину пройде Всеукраїнський велопробіг ветеранів війни

Через Вінниччину пройде Всеукраїнський велопробіг ветеранів війни

Заплановано відвідування пам’ятних місць, присвячених ветеранам війни


Через Вінниччину пройде Всеукраїнський велопробіг ветеранів війни

В Україні з 16 по 31 серпня проходить велопробіг ветеранів війни. Велосипедисти їдуть від Ужгорода до Маріуполя. Маршрут також пройде через Вінниччину.

Збір та зустріч запланована в селі Якушенці Вінницького району, буде 19 серпня, о 16 годині (біля старої заправки «АВІАС» в напрямку руху до м. Вінниця).

В програмі заходу заплановано відвідування пам’ятних місць, присвячених ветеранам війни.

Спортсменів та любителів велоспорту запрошують до участі у заході і вшанування пам'яті загиблих героїв, серед яких 242 вінничанина.

Довідка.

Указом Президента України від 23 серпня 2019 року в Україні встановлено День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. День пам’яті захисників України відзначається щорічно 29 серпня.

В умовах збройної агресії проти України особливо гостро постає проблема формування та запровадження в українському суспільстві нових традицій відзначення Дня пам’яті захисників України та ціннісного його наповнення, патріотичного виховання молодого покоління та гідного вшанування захисників, які загинули в боротьбі за незалежність.

Окрім основних державних заходів, заплановано велопробіг ветеранів війни «Вшануємо пам'ять захисників України» за маршрутом Ужгород – Маріуполь з 16 по 31 серпня поточного року.

Вінниця.info, фото УКРІНФОРМ