19 черв. 2020 12:59

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Здоров‎’‎я
0

129

0

Через завантаженість вінницьких лікарень хворих на коронавірус містян возять до Калинівки

Через завантаженість вінницьких лікарень хворих на коронавірус містян возять до Калинівки

В міських лікарнях вже майже не залишилось місця.


Через завантаженість вінницьких лікарень хворих на коронавірус містян возять до Калинівки


Станом на 19-е червня хворих на COVID-19 вінничан возять на лікування до Калинівської районної лікарні. Причина цьому – завантаженість міських лікарень. Наприклад, перша лікарня Вінниці завантажена на 95%, а районна – на 78%.

Про це під час брифінгу 19-го червня розповів мер Вінниці Сергій Моргунов.

«Пацієнтів з коронавірусом відправляють, в першу чергу, в першу клінічну лікарню на Вишенці. В нас там є інфекційне відділення, в нас там розгорнуто 81 ліжко, і якщо говорити в цілому про ситуацію по всіх опорних лікарнях, а їх в області у нас – 10 таких опорних лікарень, то, в основному, спершу ми пацієнтів направляємо до Вінницької міської клінічної лікарні, Вінницької районної лікарні та Калинівської районної лікарні, куди ми направляємо саме вінничан. Всього створено по всій області 381 ковідне ліжко. Станом на вчора по всій області завантаженість складає 156 пацієнтів з COVIDом, і ще 93 пацієнти – з підозрою на COVID. Разом виходить 249 хворих. Тобто, завантаженість – 65%. По нашому інфекційному відділенню, як я вже казав, було створено 81 «ковідне» ліжко для пацієнтів з підтвердженим діагнозом та підозрою на коронавірус. На вчора тут лікують 77 пацієнтів. Але в нас є сьогодні позитивні новини. З сьогоднішнього дня з першої лікарні випишуть 12 пацієнтів. В певній мірі це трошки покращить або облегшить роботу наших медичних працівників. Але якщо говорити про ситуацію станом на вчора, то завантаженість складала 95%. Вінницька районна лікарня має 80 ліжок. Завантаженість пацієнтами – 78%. Калинівська районна лікарня має 70 «COVID-ліжок». І поки завантаженість складає 22%. Тому пацієнтів, на сьогоднішній день, направляють туди, адже лікарня входить в число цих опорних лікарень регіону, про які я вже говорив», – повідомив міський голова.



Нагадаємо, станом на 19-е червня на Вінниччині за останню добу зафіксували чотири летальні випадки в трьох районах області. Загалом за добу зафіксували 33 нові інфікування. Найбільше нових хворих реєструють у Вінниці.

Через зростання захворюваності по всій Україні в Міністерстві охорони здоров’я ініціюють посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів.

У Вінниці можуть посилити карантин, але поки що чекають рішення комісії з ТЕБ та НС.

Раніше ми писали, про що кажуть люди, які опинилися в реанімації першої лікарні через COVID-19.

Вінниця.info, відео – з фейсбук-сторінки Сергія Моргунова