4 листоп. 2020 12:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

127

0

Через збитки на понад 3 мільйони гривень на Вінниччині судитимуть командира військової частини

Через збитки на понад 3 мільйони гривень на Вінниччині судитимуть командира військової частини

Йому інкримінують недбале ставлення до військової служби.


Через збитки на понад 3 мільйони гривень на Вінниччині судитимуть командира військової частини

3 листопада співробітники військової прокуратури Вінницького гарнізону направили до суду обвинувальний акт стосовно полковника ЗСУ, командира однієї з військових частин Вінниччини. Військовослужбовцю інкримінують недбале ставлення до військової служби, що спричинило збитків державі на понад 3 мільйони гривень.

Про це повідомляють в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Як йдеться в повідомленні, за процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом недбалого ставлення військовослужбовця до служби.

Під час розслідування встановили, що командир однієї з військових частин, розташованих на території Вінницького гарнізону, в грудні 2017 року не проконтролював діяльність військової частини, а точніше – не здійснив технічний нагляд за виконанням та подальше прийняття виконаних робіт згідно з актами робіт. Таким чином, ввірені військовій частині кошти на окремі будівельні роботи привласнили треті особи, що спричинило державі тяжкі наслідки на загальну суму понад 3 мільйони гривень.

Досудове розслідування проводили спільно із слідчими ТУ ДБР, розташованому в місті Хмельницькому, та оперативними працівниками УСБУ в Вінницькій області.

Санкція ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України, яку інкримінують обвинуваченому, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Нагадаємо, наприкінці жовтня оголосили підозру колишньому ревізору ДФС Вінниччини, недбалість якого спричинила понад 400 тисяч гривень збитків державі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне