18 листоп. 2016 16:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

60

0

Через звернення «опозиціонерів» сесія Вінницької міськради пройшла з дебатами і завершилась хвилиною мовчання

Через звернення «опозиціонерів» сесія Вінницької міськради пройшла з дебатами і завершилась хвилиною мовчання

 Сесія Вінницької мерії: депутати «Батьківщини» і «Опоблоку» виступили з заявами і отримали відповідь на емоціях 


Через звернення «опозиціонерів» сесія Вінницької міськради пройшла з дебатами і завершилась хвилиною мовчання

 18 листопада під час сесії Вінницької міської ради представники двох партій «Батьківщина» та «Опозиційний блок» виступили з заявами на адресу керівництва держави. Зміст заяв був фактично однаковим, стосувався тарифної політики. Після зачитування звернень, почались емоційні дебати від представників «Європейської стратегії» та «Свободи». Депутат від «стратегії» згадав «Юлін популізм», а «свободівець» нагадав представникам «опоблоку» про наслідки діяльності їх «попередників». Після виступів сесію завершили хвилиною мовчання.

Денис Мазуренко (Опозиційний блок) зачитав звернення:

«До президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради Парубія та голови Уряду Володимира Борисовича Гройсмана. Політична партія «Опозиційний блок» 15 листопада оголосила про початок у всіх регіонах України мирного протестного руху та ініціює мітинги, пікети, дострокові сесії в радах усіх рівнів. Зростання тарифів, яке відбулося протягом останніх двох років, це злочин проти громади України. В державі, якій ведуться бойові дії, де більше 80% населення знаходиться за межею бідності. Українців знову шокують ціни на продукти харчування, ліки, послуги та товари. І це при тому, що соціальні виплати залишаються заморожені. В березні 2017 року заплановано чергове підвищення тарифів за спожиту електроенергію, як для міського, так і для сільського населення. Це знову викличе зростання цін на товари та послуги для громадян, які вже й без цього віддають останні копійки на сплату комунальних послуг.

В зв’язку з цим, ми депутати від «Опозиційного блоку» у Вінницькій міській раді, щоб захистити конституційні права громадян України, звертаємось до центральних органів влади: до Президента України, до Верховної Ради, до Уряду – негайно зняти тарифне ярмо з громадян України, знизити тарифи на житлово-комунальні послуги, як мінімум в два рази. Збільшення розміру мінімальної заробітної плати та пенсійних виплат у відповідності до інфляційних процесів. Знизити щонайменше на чверть ціни на ліки і товари першої необхідності. Створити дієву програму по енергозбереженню та збільшити пільгові норми споживання енергоносіїв для населення», - доповів Денис Мазуренко.

Потім зі звернення на адресу Президента, голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра вийшов депутат Вінницької міської ради Юрій Іорданов (Батьківщина).

«Ми депутати міської ради фракції «Батьківщина» звертаємось до вас, вищих посадових осіб держави з проханням привести тарифи на енергоносії до рівня економічно обґрунтованих та реальних можливостей населення. Як відомо, потреби населення можна цілком забезпечити газом вітчизняного видобутку. За даними НАК «Нафтогаз України», в 2015 році теплоенергетичними підприємствами спожито 13,1 млрд. куб. м. газу. З українських надр було добуто, за тією ж інформацією, близько 20 мільярдів. За підрахунками фахівців, газ вітчизняного видобутку коштує близько 3,5 тисячі з транспортуванням за 1 тис. м. куб. Нажаль, ця ціна на сьогоднішній день в нашій державі біля 6900 гривень. Ми вимагаємо, щоб газ українського видобутку йшов на потреби населення України, теплопостачальних підприємств, бюджетних установ і організацій. Ми закликаємо Верховну Раду ухвалити зареєстрований проект закону 3216 щодо прозорості формування тарифів на комунальні послуги та внесення змін до Закону «Про ринок газу», - виступив Ю. Іорданов.

Після виступів двох депутатів депутат Степан Бессолов (Європейська Стратегія) пригадав всім «Юлін популізм »

«Знаєте, скільки раз пенсіонери, мої виборці питали: Степан Андрійович, а це правда що вводиться податок на пенсії? Я кажу: Звідки ви це почули? – та Тимошенко по телевізору сказала. І доводиться пояснювати, що Юлія Володимирівна Тимошенко, коли на погоджувальній раді Верховної Ради кричала, що вводиться бюджетом податок на пенсії для всіх українців. Вона не пояснювала, що це податок на пенсії для людей, які отримують пенсії, що перевищують 10470 гривень. В нашій Вінницькій області, до речі, таких пенсіонерів 296 осіб. Інші податок на пенсію не платять. Такі маніпуляції створюють передінфарктний стан багатьох пенсіонерів.

Десь на початку 2009 року Росія вимагала від України підписати «газовий контракт». 245 доларів Путін хотів від України, Ющенко наполягав 217, Тимошенко наполягала 220, навіть Віктор Янукович казав, що українські інтереси – 225 доларів. Росія погрожувала, що вони перекриють вентиль 1 січня, не перекрили. Але їде Юлія Володимирівна до Путіна і на виході контракт – 450 доларів», - нагадав С. Бессолов.

Тут мер Сергій Моргунов запропонував припинити дебати, але Володимир Базелюк (Свобода) теж попросив слово.

«В понеділок ми будемо відзначати річницю Майдану. Мені як людині, яка була на Майдані, на руках виносила своїх скривавлених побратимів, їздили по Україні і ховали своїх побратимів, адже саме 19 свободівців в Небесній Сотні, прикро чути заяви «Опозиційного блоку», як правонащадка «Партії Регіонів», яку ми всі разом гнали в морозні дні тієї зими. Ще прикріше чути, що їх акція буде діяти по всій Україні. Ви розумієте, саме Партія регіонів привела на Україну війну, її правонащадки привели в Україну окупанта і привели нашу країну до занепаду. Ми сьогодні повинні не слухати заяви «Опозиційного блоку», ми повинні блокувати. Загалом, це має бути «дзвіночок» для теперішньої влади. Адже якщо політична сила, яку таким важким трудом виганяли від влади, починає підіймати свого носа, то мабуть треба почути свій народ і десь йти на певні поступки. Мені прикро чути звинувачення теперішньої влади від тих, хто довів країну до занепаду. Я хотів би щоб цю сесію закрили не дебатами, а хвилиною мовчання за тими хлопцями, які прогнали от ту нечисть з влади», - сказав «свободівець».

Сьогоднішню сесію завершили хвилиною мовчання.

Заяви представників двох політичних партій передали на реєстрацію в секретаріат, для направлення звернень за адресою.

Через звернення «опозиціонерів» сесія Вінницької міськради пройшла з дебатами і завершилась хвилиною мовчання

Через звернення «опозиціонерів» сесія Вінницької міськради пройшла з дебатами і завершилась хвилиною мовчання - фото 2

Через звернення «опозиціонерів» сесія Вінницької міськради пройшла з дебатами і завершилась хвилиною мовчання - фото 3

Вінниця.info

title