3 квіт. 2015 17:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

87

0

Черговий скандал в дитячій обласній лікарні. Причина та ж – «крісло» головного лікаря і Антонець

Черговий скандал в дитячій обласній лікарні. Причина та ж – «крісло» головного лікаря і Антонець

 3 квітня робочий день у Вінницькій обласній дитячій лікарні почався з «сюрпризу» і перейшов у скандал


Черговий скандал в дитячій обласній лікарні. Причина та ж – «крісло» головного лікаря і Антонець

3 квітня робочий день у Вінницькій обласній дитячій лікарні розпочався з «сюрпризу» і перейшов у скандал. Колишній головний лікар закладу Тетяна Антонець у супроводі депутата облради М. Чорноокого і депутата райради, прийшла до головного лікаря з вимогою звільнити кабінет. Тетяна Антонець заявила, що вона є керівником закладу і вона має відповідну Ухвалу суду.

«Розборки» з питання головного лікаря затяглись на півдня. Приїхала заступник голови облради Наталя Солейко (заклад є комунальною установою і кадрові призначення йдуть через облраду – ред..), депутати Вінницької облради Т. Редько і А. Жучинський, громадські активісти, а потім і директор департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Бабій.

Після тривалих перемовин, нервових перекурів і дзвінків, Антонець покинула кабінет головного лікаря. Говорять, що подзвонив губернатор і сказав не влаштовувати скандалів.

Але, фактично до обіду колектив закладу не міг нормально працювати, лікарі не розуміли що коїться і чому в лікарні міліція. В результаті, провели збори трудового колективу, на яких медпрацівники одноголосно підтримали пропозицію представника профспілки про те, щоб Тетяна Іванівна не змагалась за посаду керівника. При цьому їй, як колишній керівниці, висловили подяку за значний внесок у розвиток лікарні.

Черговий скандал в дитячій обласній лікарні. Причина та ж – «крісло» головного лікаря і Антонець

Черговий скандал в дитячій обласній лікарні. Причина та ж – «крісло» головного лікаря і Антонець - фото 2

Черговий скандал в дитячій обласній лікарні. Причина та ж – «крісло» головного лікаря і Антонець - фото 3

Черговий скандал в дитячій обласній лікарні. Причина та ж – «крісло» головного лікаря і Антонець - фото 4

Головний лікар Вінницької обласної дитячої лікарні Василь Паненко розповів про події, які відбувались у дитячій лікарні в п’ятничний ранок:

- Біля 9-ї години прийшли особи, один представився депутатом обласної ради Сергієм Михайловичем, за ним йшла Антонець Тетяна Іванівна. Вони зайшли в кабінет і почали зачитувати рішення судів. Було зачитано рішення апеляційного адміністративного суду про скасування рішення голови облради. Призначення керівника закладу охорони здоров’я регламентується законодавством, відповідно до якого керівник закладу виконує свої обов’язки відповідно до контракту, який укладається на 5 років. Тобто, термін контрактів попередніх лікарів закінчився строком їх дії. Якщо є рішення якихось судів, і вони мають бути виконані, то все одно призначити чи звільнити керівника комунального закладу охорони здоров’я має обласна рада. А люди, які сьогодні прийшли і змушували мене припинити виконувати обов’язки головного лікаря не є судовими виконавцями, не є всією обласною радою, і не є офіційними представниками облради. Тому були залучені правоохоронні органи для забезпечення правопорядку. В кінці ці всі люди залишили кабінет. Ми змушені були провести збори трудового колективу, які стовідсотково проголосували, щоб Тетяна Іванівна залишила заклад і більше в ньому не з’являлась з бажаннями очолити цей заклад.

Черговий скандал в дитячій обласній лікарні. Причина та ж – «крісло» головного лікаря і Антонець - фото 5

Черговий скандал в дитячій обласній лікарні. Причина та ж – «крісло» головного лікаря і Антонець - фото 6

Директор департаменту охорони здоров’я і курортів облдержадміністрації Тетяна Бабій зазначила, що керівник закладу (В. Паненко – ред..) легітимний, призначений, його кандидатуру затверджено на сесії облради.

Але, за словами Тетяни Бабій, ситуація, яка є на сьогодні в області вкрай ненормальна, коли два депутати облради втягнули в судові процеси головних лікарів:

- В даній ситуації немає ухвали суду щодо поновлення на роботі головним лікарем Тетяни Іванівни. Вона дала мені ухвали суду чотирьох інстанцій, виклад на двох листах свого бачення ситуації (звернення до директора департаменту – ред..) і сказала що фінансово-господарську діяльність в обласній дитячій лікарні виконує стороння особа (В. Паненко - ред). Я вважаю що в нас законно призначений керівник і він на законних підставах виконує свої обов’язки.

Черговий скандал в дитячій обласній лікарні. Причина та ж – «крісло» головного лікаря і Антонець - фото 7

За словами Василя Паненка ухвал суду щодо поновлення на роботі Тетяна Антонець не надала, дала лише Ухвалу про скасування розпорядження голови облради.

«Розрулити» сьогоднішню ситуацію допомогла обласна влада.

«Сьогоднішні дії адміністрації області не дали здійснити незаконні дії Тетяна Антонець. Це заслуга не моя, і не колективу. Це виключно заслуга обласної ради і облдержадміністрації, тому що вони прореагували, вчасно прореагували правоохоронні органи, які були направлені на забезпечення правопорядку. Тому вони ( Антонець і депутати – ред..) зібрались, вдягнулись пошептались і пішли. Це була майже 12 година», - прокоментував В. Пененко.

Нажаль, вислухати позицію Тетяни Антонець, і чому вона пішла на такий крок, редакції не вдалось, її телефон «поза зоною досяжності». Якщо Тетяна Іванівна надасть свій коментар щодо подій, ми його обов’язково опублікуємо.

ВИННИЦА.info, фото С. Хіміча "33 канал".