29 трав. 2020 17:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

130

0

Черговий етап пом’якшення карантину: що у Вінниці працюватиме з 1-го червня

Черговий етап пом’якшення карантину: що у Вінниці працюватиме з 1-го червня

Перелік


Черговий етап пом’якшення карантину: що у Вінниці працюватиме з 1-го червня

З 1 червня у Вінниці відбудеться чергове послаблення карантинних обмежень. У місті розпочнуть працювати заклади фізичної культури та спорту, фітнес-центри, спортивні зали. Відновлять роботу інклюзивно-ресурсні центри, де надають послуги дітям з особливими потребами, а також частково почнуть працювати дитячі садочки. Відповідне рішення 29 травня прийняли на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Послаблення карантинних заходів з 1 червня стосуватиметься кількох сфер.

Карантинні послаблення у сфері фізичної культури та спорту

З 1 червня дозволять роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів, підприємств, установ фізкультурно-спортивної спрямованості. Але є певні умови – цим закладам заборонено проводити групові заняття з кількістю учасників більше 10 осіб.

Також з 1 червня розпочнеться поступове відновлення навчально-тренувального процесу у міських дитячо-юнацьких спортивних школах. Робота у цих закладах повинна проводитись з дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

Карантинні послаблення у сфері освіти

Також є рішення й щодо освіти. Дозволено з 1 червня відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти. Включаючи заклади загальної середньої та позашкільної освіти всіх форм власності. Проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Дозволено проведення атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів; отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту. Також з 1 червня дозволено участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах.

Щоб забезпечити зарахування дітей з особливими освітніми потребами до закладів дошкільної та загальної середньої освіти з 1 червня дозволено відновити роботу комунальних установ «Інклюзивно-ресурсний центр №1 Вінницької міської ради» та «Інклюзивно-ресурсний центр №2 Вінницької міської ради». Важливо, що здійснювати роботу зазначених підприємств, установ і організацій потрібно з дотриманням протиепідемічних заходів.

Особливості у роботі дитячих садочків

Також у протоколі комісії йдеться, що департаменту освіти міської ради, керівникам закладів дошкільної освіти усіх форм власності відновлення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти усіх форм власності дозволяється здійснювати з урахуванням наступних рекомендацій:

– обмежити кількість учасників освітнього процесу, надавши перевагу тим дітям, батьки яких працюють на підприємствах, установах та організаціях, які належать до об’єктів критичної інфраструктури;

– прийом дітей до закладу здійснювати за умови надання (в тому числі в електронному вигляді) довідки про відсутність контакту з інфекційними хворими;

– не допускати до відвідування закладів дошкільної освіти дітей, які не отримали щеплення, згідно з календарем профілактичних щеплень, та дітей, які мають хронічні захворювання.

Вінничанам радять утриматись від відвідування кладовищ під час святкових і поминальних днів 6-8 червня

У Постанові Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 року № 392 зазначено, що проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб заборонено. Тому у протоколі комісії рекомендується настоятелям храмів християнських конфесій та населенню Вінницької міської ОТГ утриматись від відвідування кладовищ під час святкових і поминальних днів 6-8 червня 2020 року.

Особливості роботи візового відділу Генерального консульства Республіки Польща у місті Вінниці

Задля уникнення скупчення людей під час роботи візового відділу Генерального консульства Республіки Польща у місті Вінниці, прийнято рішення дозволити роботу в режимі прийому відвідувачів підприємств, установ і організацій, які здійснюють оформлення віз для виїзду за кордон. Дозвіл надається за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, за рішенням Міністерства освіти і науки, з 1 червня відновлять роботу інклюзивно-ресурсні центри.

Також з 1 червня відновлюють роботу дитячі садочки. У Вінниці показали, як до відкриття готуються в дитячому садку №5. Міський голова Сергій Моргунов повідомив, що для медогляду працівників садочків та для закупівлі засобів дезінфекції з міського бюджету виділили майже три мільйони гривень. Через це він заборонив працівникам і батькам збирати кошти для цього та просить містян повідомляти про подібні випадки.

Загалом, в Україні адаптивний карантин продовжили до 22 червня.

Вінниця.info, зображення – ілюстративне