8 лип. 2022 13:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Влада
0

98

0

Чеська делегація з офіційним візитом на Вінниччині – посадовці у футболках з напрямком руху для «русского воєнного корабля»

Чеська делегація з офіційним візитом на Вінниччині – посадовці у футболках з напрямком руху для «русского воєнного корабля»

У Вінницькій обласній військовій адміністрації 8 липня відбулась офіційна зустріч Сергія Борзова з делегацією Ліберецького краю Чеської Республіки, на якій були наші військові


Чеська делегація з офіційним візитом на Вінниччині – посадовці у футболках з напрямком руху для «русского воєнного корабля»

Ліберецький край Чеської Республіки з перших днів війни допомагає українцям. На Вінниччину відправляли фінансову і гуманітарну допомогу для переселенців, госпіталів, рятувальників та ЗСУ. У себе наші партнери прихистили дітей-сиріт з Вінниччини. Вони показали себе справжніми друзями, у найважчі моменти.

У Вінницькій обласній військовій адміністрації 8 липня відбулась офіційна зустріч Сергія Борзова з делегацією Ліберецького краю Чеської Республіки, на якій були наші військові. Чеську делегацію представляли гетьман Ліберецького краю Мартін Пута та член регіональної ради, директор управління охорони здоров’я Владімір Ріхте.

До речі, на офіціозі, замість костюмів і краваток, чеські партнери були в українських трендах – футболках з «напрямком руху для русского воєнного корабля».

Чеська делегація з офіційним візитом на Вінниччині – посадовці у футболках з напрямком руху для «русского воєнного корабля»

«Дякую нашим партнерам за тверду позицію у підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Дякую за допомогу, яка вже була надана Вінниччині. А саме за фінансову допомогу Ліберецького краю і муніципалітетів у розмірі 1 млн євро, який був перерахований на фонд «Подільська громада», 4 гуманітарних вантажі, які передані на потреби ЗСУ та пунктів, де знаходяться внутрішньо-переміщені особи. А також за медикаменти, дизельні генератори, які передали для госпіталю ветеранів війни і комплекти спецодягу для головного управління ДСНС у Вінницькій області. Хочу основну подяку вам висловити за те, що ви надали прихисток для 44 дітей-сиріт з Вінниччини», – говорить Сергій Борзов.

Перед офіційною зустріччю, окрім складів гуманітарного штабу Вінницької обласної адміністрації та госпіталю, партнери вчора відвідали Бучу, куди передали частину медикаментів.

«Те, що ми побачили, телебачення не може передати все…», – говорить Мартін Пута.

Мартін Пута та Владімір Ріхте на Вінниччині ознайомились з роботою складів гуманітарної допомоги Вінницької обласної військової адміністрації та побачили весь ланцюг руху.

«У Вінницькій області створена система обліку гуманітарної допомоги, яка взята за основу на всеукраїнський рівень», – зазначив Сергій Борзов.

Чеська делегація з офіційним візитом на Вінниччині – посадовці у футболках з напрямком руху для «русского воєнного корабля» - фото 2

«На сьогодні у Вінницькій області 180 тисяч переселенців і ця цифра не зменшується. Важливо було розуміти потреби по кожній громаді. Нам вдалось зібрати величезний масив даних і ми знаємо потребу кожної громади, кожного центру де перебувають переселенці і кожної військової частини. Відповідно, коли маємо гуманітарну допомогу від партнерів, знаємо кому її потрібно видати. Це дозволяє працювати точково – направляти, куди потрібно. Доступ до цієї системи мають всі міжнародні фонди, які працюють у Вінницькій області», – розповів заступник голови Вінницької ОВА Андрій Кавунець.

Чеська делегація з офіційним візитом на Вінниччині – посадовці у футболках з напрямком руху для «русского воєнного корабля» - фото 3


«Шановний Сергій Сергійович, дякуємо за запрошення. В час війни, яку Україна не хотіла, в якій Україна бореться за себе, за свій народ, за суверенітет, ми підтримуємо вас, бо ми, чехи, знаємо, хто такі росіяни. Ми повинні підтримувати Україну, бо якщо не будемо підтримувати, то невідомо, що чекає інші народи через дії росіян. Ми ваші друзі. Тому хочу сказати, як говорять тут: «Доброго дня, ми з України», – підсумував Мартін Пута, зазначивши, що Ліберецький край і надалі допомагатиме.

Сергій Борзов наостанок ще раз подякував чеським партнерам за допомогу українцям.

«Впевнений, що пережиті труднощі і взаємна допомога збудують міцний фундамент не тільки для міжрегіональних , а й міжнародних відносин між нашими кранами. Хочу подякувати від жителів Вінницької області жителям всього Ліберецького краю за надану допомогу постраждалим українським громадянам, які знаходяться в Чехії. Дякуємо вам за візит в цей непростий час. Сподіваюсь, наступна наша зустріч буде під мирним небом», – сказав Сергій Борзов.

Чеська делегація з офіційним візитом на Вінниччині – посадовці у футболках з напрямком руху для «русского воєнного корабля» - фото 4

Чеська делегація з офіційним візитом на Вінниччині – посадовці у футболках з напрямком руху для «русского воєнного корабля» - фото 5

Чеська делегація з офіційним візитом на Вінниччині – посадовці у футболках з напрямком руху для «русского воєнного корабля» - фото 6

Чеська делегація з офіційним візитом на Вінниччині – посадовці у футболках з напрямком руху для «русского воєнного корабля» - фото 7

Нагадаємо, Головна мета візиту делегації - ознайомлення з ситуацією в області щодо підтримки ВПО та наявності гуманітарної допомоги в резервах.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info