17 квіт. 2018 09:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

80

0

Четверо вінничан відбувають покарання за ухилення від проходження військової служби

Четверо вінничан відбувають покарання за ухилення від проходження військової служби

 На 351 вінничанина складено заяви за ухилення від проходження служби 


Четверо вінничан відбувають покарання за ухилення від проходження військової служби

16 квітня на базі Вінницького обласного військового комісаріату проведено розширену нараду із керівництвом області та районів, районних військових комісарів Вінниччини, щодо стану призову громадян на строкову військову службу.

Про це йдеться в повідомленні Вінницького ОВК.

На кінець даного тижня, загалом до війська з початку весняного призову буде направлено майже 400 чоловік. Також, заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Василь Броварник нагадав, яке завдання на весну 2018 року визначено перед областю: 830 військовозобов’язаних.

Заступник військового комісара підполковник Михайло Дзигаленко зазначив, що із поставленими завданнями поки що справляються Барський, Вінницький, Іллінецький та Козятинський райони, а у Піщанському, Теплицькому, Томашпільському та Чернівецькому районах ситуація з призовом вкрай незадовільна. Низькі показники призову стали можливі через неякісну роботу певних сільських та селищних голів, військових комісарів за що їх буде притягнено до адміністративної та дисциплінарної відповідальності.

Член призовної комісії, представник Національної Поліції України, майор поліції Іван Заєць запевнив, що підрозділи Національної поліції будуть надавати всебічну допомогу по розшуку призовників, що ухиляються, в рамках правового поля. Наразі, 4 «ухилянти» відбувають покарання, визначене вироком суду. Лише в Калинівській районній державній адміністрації складено та передано до районного відділення Національної поліції заяву на 351 призовника, що ухиляються.

Нагадаємо, Уряд визначив чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу. 830 громадян з Вінницької області направлять на проходження військової служби у квітні – травні 2018 року.

 

Вiнниця.info