11 січ. 2019 10:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

87

0

Чи буде з понеділка карантин у школах Вінниці

Чи буде з понеділка карантин у школах Вінниці

Чи буде з понеділка карантин у школах Вінниці


Чи буде з понеділка карантин у школах Вінниці

 Вінничани звертаються до Вiнниця.info з питанням, чи запровадять карантин в школах м. Вінниці з 14 січня, так як це в інших регіонах України, зокрема в Києві.

Редакція звернулась за коментарем до начальника Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ірини Односталко.

Вона повідомила, що зараз не ставиться питання про запровадження карантину, так як у місті Вінниці не перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ.

«Засідання комісії на сьогодні не заплановані. У нас немає перевищення епідпорогу. В понеділок школярі вийдуть на навчання, а ситуація з рівнем захворюваності моніториться», - сказала Ірина Михайлівна.

За даними ДУ «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України», впродовж 1-го тижня 2019 року у Вінницькій області захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в порівнянні із попереднім тижнем, знизилась на 9,2 % і склала 579,8 випадки на 100 тис. нас., при епідемічному порозі 694,3 випадків на 100 тис. нас.

«Зaхворювaність булa нa 16,5 % нижчою епідемічного порогового рівня. Впродовж тижня зa медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 9297 осіб серед зaхворілих 5059 (54,5%) дітей. Було госпітaлізовaно 469 осіб в т. ч. 331 дитинa. Летaльних випaдків не зaреєстровaно.

Нaйбільші рівні зaхворювaності нa грип тa гострі респірaторні вірусні інфекції реєструвaлись в м. Вінниці, м. Лaдижин, Бершaдському, Тиврівському тa Ямпільському рaйонaх», - зазначено в повідомленні.

Вiнниця.info