1 лют. 2016 09:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

93

0

Чи будуть відкривати проїзд по Соборній? Відповідь мера і головного поліцейського Вінниці

Чи будуть відкривати проїзд по Соборній? Відповідь мера і головного поліцейського Вінниці

Чи будуть відкривати проїзд по Соборній? Відповідь мера Вінниці та головного поліцейського міста


Чи будуть відкривати проїзд по Соборній? Відповідь мера і головного поліцейського Вінниці

 У Вінниці центральною вулицею міста – Соборною, проїзд дозволено лише для громадського транспорту та по спеціальних пропусках. Але після ліквідації служби ДАІ і до початку роботи патрульної поліції, яка замінить Державтоінспекцію з 14 лютого, водії порушують правила дорожнього руху, і «їдуть під знак» по Соборній, бо їх ніхто не штрафує.

У вінничан виникло питання, можливо виконком найближчим часом перегляне рішення, і проїзд по Соборній відкриють для водіїв приватного транспорту? З відповідним питанням журналіст звернувся до Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

«На сьогодні це не актуальне питання (зняти заборону проїзду по Соборній – ред.). Але ми повинні пам’ятати: в нас є концепція просторового розвитку, в тому числі центральної частини міста. В будь-якому випадку нам необхідно буде, в рамках концепції, розробленої із швейцарськими партнерами, проводити певну реконструкцію і зміну руху в центральній частині міста. Це не стосується тільки Соборної, а й всіх вулиць у центрі. Але це достатньо довгий процес – не один рік. Ми повинні створювати належні умови як для пасажирів, пішоходів, транспорту громадського, як пріоритет іі приватного також», - повідомив мер міста. 

Чи будуть відкривати проїзд по Соборній? Відповідь мера і головного поліцейського Вінниці

Також Сергій Моргунов відмітив, що від громадян не надходило звернень щодо руху по Соборній, тому проблеми як такої сьогодні немає, а щодо водіїв, які порушують правила, їх повинна контролювати поліція.

Начальник поліції м. Вінниці Анатолій Присяжнюк, який раніше працював в ДАІ, в коментарі журналісту ВИННИЦА.info повідомив, що питання відкриття для всіх проїзду центральною вулицею є неоднозначним.

«Центральна вулиця дуже особлива, я навіть не знаю, чи є такі особливості в інших обласних центрах. По-перше, з трьох сторін проїзд здійснюється з мостів. Також є вулиці, які йдуть паралельно Соборній (Першотравнева, Свердлова). Якщо ми повністю перекриємо Соборну, то центр «стане» в заторах.

Через Соборну йдуть всі види громадського транспорту: трамваї, тролейбуси, маршрутки, автобуси. Впродовж вулиці знаходяться зупинки громадського транспорту. Тому, якщо повністю відкрити вулицю, то пересуватися буде нелегко саме громадському транспорту. Він не зможе дотримуватись графіка», - прокоментував А Присяжжнюк та додав, що на його особисту думку, варто забрати знаки і посилити патрулювання на Соборній, щоб біля зупинок не паркувалися автівки.

Чи будуть відкривати проїзд по Соборній? Відповідь мера і головного поліцейського Вінниці - фото 2

ВИННИЦА.info