29 жовт. 2018 17:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

70

0

Чи дозволять електромобілям їздити Соборною? Відповідь на петицію

Чи дозволять електромобілям їздити Соборною? Відповідь на петицію

 Мерія зазначає, що заборона поширюється на всі автомобілі, без винятку.


Чи дозволять електромобілям їздити Соборною? Відповідь на петицію

 29 жовтня на сайті Вінницької міськради опублікували відповідь на петицію, в якій просили відкрити проїзд вулицею Соборною для електротранспорту. Мерія зазначає, що заборона поширюється на всі автомобілі, без винятку.

«Вул. Соборна є центральною вулицею міста з історичною забудовою. На протязі тривалого часу по даній вулиці було обмеження руху транспортних засобів, крім міського пасажирського транспорту, спеціального транспорту та автомобілів оперативних служб. В зв’язку з ремонтом мосту через р. Південний Буг по вул. В. Чорновола в березні 2017 року обмеження руху транспортних засобів по вул. Соборній тимчасово було знято.

На сьогоднішній день у зв’язку із завершенням ремонту мосту через р. Південний Буг по вул. Чорновола та відкриттям по ньому руху транспортних засобів, з метою забезпечення належного рівня безпеки дорожнього руху в центральній частині міста, з 1 жовтня 2018 року з 6-00 до 22-00 введено обмеження руху автотранспорту шляхом встановлення дорожніх знаків 3.2 «Рух механічних транспортних засобів заборонено» по вулиці Соборній на ділянці від перехрестя вулиць Соборна – Мури до перехрестя вулиць Соборна – Пирогова – Хмельницьке шосе. Рух автотранспорту організовано в об’їзд по вулицях Мури, Князів Коріатовичів, Магістратській та по вулицях Гоголя, Владислава Городецького.

Одночасно повідомляємо, що відповідно до Правил дорожнього руху України дія дорожнього знаку 3.2. «Рух механічних транспортних засобів заборонено» не поширюється на транспортні засоби, що обслуговують громадян чи належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, а також на транспортні засоби, що обслуговують підприємства, які розташовані у позначеній зоні. У таких випадках транспортні засоби повинні в’їжджати до позначеної зони і виїжджати з неї на найближчому перехресті до місця призначення. Чинними нормативними документами в сфері автомобільного транспорту надання переваг власникам електромобілів, зокрема на проїзд в зоні дії окремих заборонних дорожніх знаків не передбачено.

Таким чином проїзд електромобілів по вул. Соборній повинен здійснюватись на загальних підставах з дотриманням Правил дорожнього руху України.

Враховуючи вищевикладене, повідомляємо що для внесення змін в організацію дорожнього руху, а саме для надання дозволу проїзд електромобілів по вул. Соборній на сьогоднішній день відсутні підстави», - йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо, що зареєстрували петицію до Вінницької міськради, в якій просять змінити напрям руху на вулицях Оводова і Грушевського.

1 жовтня центр Вінниці зaкрили для привaтних aвтомобілів. Їздити вулицею Соборною може громaдський трaнспорт і водії, котрі тaм проживaють чи прaцюють. Обмеження діє з 6 рaнку до 22 години вечорa.

Вiнниця.info