9 верес. 2015 16:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Новини компаній
0

68

0

Чи потрібен договір оренди, якщо квартира у Вінниці знімається на декілька днів?

Чи потрібен договір оренди, якщо квартира у Вінниці знімається на декілька днів?

Подобова оренда житла у Вінниці користується великим попитом, але не всі громадяни укладають договір з власником квартири. Чи потрібні офіційні документи, якщо квартира орендується не на тривалий термін?


Подобова оренда житла у Вінниці має безліч переваг і дозволяє організувати відпочинок з комфортом за відносно невелику ціну. Це чудовий варіант як для туристів, так і для громадян, які приїздять в місто по роботі.

Шукати житло подобово можна через агентство нерухомості, але найчастіше потенційні орендарі підбирають квартири в інтернеті. Подивіться самі оголошення на day.lun.ua – безліч пропозицій у різних районах міста, вартість оренди, а також кількість кімнат та їх стан можна обрати відповідно до особистих вимог. Визначившись з конкретною квартирою, орендар має вирішити, чи потрібно укладати з власником договір. Експерти мають з цього приводу свою аргументовану думку.

Чим допоможе договір

Більшість юристів наголошують на необхідності укладання договору оренди, навіть якщо мова йде про квартири подобово. На думку спеціалістів, офіційний документ є гарантією не тільки для орендарів, але і для власників житла.

Укладаючи договір оренди, громадяни точно знають, в якому стані отримують квартиру, та яку суму вони повинні сплатити за проживання. Це своєрідний захист від ситуацій, коли господар квартири раптово підвищує вартість оренди. Крім того, під час першого огляду житла подобово разом з його власником в договір можна внести будь-які нюанси (наприклад, непрацюючий вмикач світла або плями на стелі). Таким чином, власник помешкання не зможе звинуватити орендарів у цих недоліках, адже вони будуть відображені у договорі.

Для господаря квартири подобово укладання договору є також вигідним кроком. Перш за все, в документ мають вноситись паспортні дані орендарів. Це значно полегшить пошук цих людей у разі потреби. Крім того, у договорі подобової оренди можна прописати шляхи вирішення спірних питань. Мова йде, наприклад, про грошову компенсацію у разі пошкодження орендарями майна господаря.

Про що варто пам’ятати

Текст договору подобової оренди, як правило, складає власник квартири. До цього питання варто підійти серйозно, порадившись з професійним юристом. Спеціаліст уважно вивчить складений документ і зможе внести в нього корективи, якщо потрібно. Готовий документ варто підготувати у двох екземплярах – один для власника квартири, інший – для орендарів. Обидва екземпляри підписуються двома сторонами.

З точки зору орендаря, до підписання договору подобової оренди варто ставитись не менш відповідально. Перш ніж підписати документ, експерти радять детально його вивчити, аби не зустрітись з неприємними сюрпризами. Якщо якийсь з пунктів договору не влаштовує орендарів, про це варто говорить одразу.


0
0