4 січ. 2016 15:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

160

0

Чи зникне у Вінниці Першотравнева? Відповідь на петицію

Чи зникне у Вінниці Першотравнева? Відповідь на петицію

Вулиці Магістрацькій бути


Чи зникне у Вінниці Першотравнева? Відповідь на петицію

На сайті петицій до Вінницької мерії з’явилися офіційна відповідь Сергія Моргунова щодо електронного звернення про заборону перейменування вулиці Першотравневої на Магістрацьку. Нагадаємо, що петицію зареєстрували 10 грудня, менше, ніж за місяць, вона зібрала 303 підписи.

Чи зникне у Вінниці Першотравнева? Відповідь на петицію

Мер Вінниці повідомив, що новий топонім обрали після роботи комісії по декомунізації, громадських слухань і узгодження депутатами. Тому відтепер вулиця зватиметься Магістрацькою.

«Вашу електрону петицію щодо заборони на зміну назви вулиці Першотравневої міською ради розглянуто.

Повідомляємо, що Вінницькою міською радою та її виконавчими органами на виконання Закону України від 09.04.2015 р. № 317 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» розпорядженням міського голови № 156-р від 20.05.2015 було створено робочу групу з питань заборони використання комуністичної та націонал-соціалістичної (нацистської) символіки на території м. Вінниці. До робочої групи увійшли науковці, історики, архітектори, представники громадськості.

...Робоча група сформувала список пропозицій по перейменуванню вулиць.

...4 грудня 2015 року о 17.00 год. у приміщенні ЗК «Міський палац мистецтв» за адресою: вул. Червоноармійська, 44, відбулися громадські слухання щодо перейменування вулиць у місті Вінниці, топонімічна назва яких підлягає зміні згідно вищезазначеного Закону. Про час і дату проведення громадських слухань було повідомлено у «Вінницькій газеті» №97 від 27.11.2015р. та опубліковано на сайті Вінницької міської ради.

За результатами було визначено остаточні назви, сформовано протокол громадських слухань щодо перейменування вулиць у м. Вінниці, на підставі якого підготовлено проект рішення міської ради.

Рішенням міської ради № 71 від 25.12.2015р. вулиця Першотравнева була перейменована на вулицю Магістратська. Це рішення підтримали 42 депутати з 50, присутніх на сесії», - йдеться у відповіді.

Чи зникне у Вінниці Першотравнева? Відповідь на петицію - фото 2

 

До слова, Магістрацька вже з'явилася на оновлених картах Google.

ВИННИЦА.info