6 квіт. 2017 09:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

61

0

Чим Вінниця вразила мера «прифронтового» Маріуполя

Чим Вінниця вразила мера «прифронтового» Маріуполя

 Посадовець зазначив, що Вінниця - зразок для наслідування і населеним пунктам України є чого повчитися.


Чим Вінниця вразила мера «прифронтового» Маріуполя

 5 квітня у Вінниці делегація на чолі з міським головою Маріуполя переймала досвід реформувaння трaнспортної системи, нaдaння aдмінпослуг у прозорих офісaх містa та роботі відділу оперaтивного реaгувaння «Цілодобовa вaртa».

Ввечері Сергій Моргунов разом з мером Маріуполя Вадимом Бойченком пройшлись Староміським мостом, де підрядники проводили роботи по асфальтуванню. Кореспондент Вінниця.info запитала очільника делегації, які враження справила Вінниця та що пан Вадим хотів би зробити у рідному місті.

Посадовець зазначив, що Вінниця - зразок для наслідування, і населеним пунктам України є чого повчитися.

«Найперше, що мене вразило, коли я вийшов з поїзда – чистота в місті. Я відразу зустрів жінку, яка о 5-й ранку акуратно з віничком і совочком збирала сміття. Відверто скажу, хочу, щоб так було у Маріуполі. Ми рухаємось в даному напрямку, тому приїхали сьогодні отримати досвід, який має наше передове місто України.

Наступний, важливий для мене як міського голови напрямок, - транспортна реформа. Вона завжди болюча для кожного міста. Ви цей шлях пройшли. Я навіть хочу сказати, що в певній мірі «балувані», в гарному розумінні цього слова, бо так, як рухаються сьогодні трамваї у Вінниці, я не бачив жодного міста в Україні, яке могло б цим похвалитись. Точно вони так не курсують в місті Маріуполі, хоча нам дуже цього хочеться.

Ще сильно надихнуло, і на мій погляд це новий для мене передовий досвід, я бачив інші міста, зокрема, я думав, що Львів з точки зору медицини - це найвищий рівень, але я побачив вашу реанімацію, кращого я не бачив. Я навіть на бачив такого рівня у європейських країнах. Пишаюсь вашими досягненнями і хочеться, щоб досвід, який ви маєте, ми пройшли з меншими помилками. Тому що будь-який новий досвід, це якісь помилки. Приємно, що міський голова та команда залюбки діляться своїми напрацюваннями. Часто міста, які їх мають, не дуже хочуть діляться знаннями. Сьогодні я почув і побачив відкриту команду. Ми говорили вже конкретно і про підрядників майбутніх проектів та інше. Сподіваюсь, що команда вінничан відвідає Маріуполь, нам теж є що показати», - сказав Вадим Бойченко.

Сергій Моргунов, натомість, зазначив, що і Вінниці є чому повчитися в Маріуполя.

«Я знаю що в Маріуполі діє достатньо гарна програма «Безпечне місто», це те, над чим ми сьогодні працюємо. Думаю, що це буде привід поїхати і взяти досвід Маріуполя», - додав мер.

Чим Вінниця вразила мера «прифронтового» Маріуполя

Нагадаємо, що делегація Маріуполя прибула до Вінниці з дводенним візитом.

Вінниця.info