2 листоп. 2022 12:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

319

0

Чоловічі безпліддя, гормональні проблеми та навіть збільшення статевого прутня… З якими проблемами варто звертатись до лікаря-андролога у Вінниці

Чоловічі безпліддя, гормональні проблеми та навіть збільшення статевого прутня… З якими проблемами варто звертатись до лікаря-андролога у Вінниці

Андролог – це виключно чоловічий лікар, на відмінно, від уролога. Та про це знають, далеко не всі пацієнти


Чоловічі безпліддя, гормональні проблеми та навіть збільшення статевого прутня… З якими проблемами варто звертатись до лікаря-андролога у Вінниці

Андролог – це виключно чоловічий лікар, на відмінно, від уролога. Та про це знають, далеко не всі пацієнти.

У чому ж полягає специфіка роботи андролога у Вінниці та які «чоловічі проблеми» краще вирішувати саме в цього лікаря?

Відповіді на ці та інші питання читайте в інтерв’ю з Богданом Войчуком, лікарем-андрологом лікувально-діагностичного центру «Меділюкс».

Чи правильно називати лікаря-андролога суто чоловічим лікарем? Чим відрізняється специфіка роботи лікаря-андролога від лікаря-уролога?

Так, все вірно, адролог – це лікар, який займається лікуванням виключно чоловіків. В той час, коли до уролога за лікуванням звертаються і чоловіки, і жінки. «Аndros» в перекладі з грецької - «чоловік», звідси і назва. Тут і криється чи не основна відмінність. Уролог дуже часто лікує жінок, які як і чоловіки, звертаються до нього з болями в попереку, внизу живота, з порушенням сечовипусканням, з болісними статевими актами та ін. До андролога звертаються чоловіки з проблемами безпліддя, зниженням лібідо, порушеннями ерекції, еякуляції, гормональними порушеннями, через які страждає статева система чоловіка.

Андролог це спеціальність як терапевтична, так і хірургічна. У хірургічний аспект входять всі види оперативних лікувань на геніталіях, включаючи і пластичні - ендопротезування члена, пластика структури уретри та гіпоспадії уретри.

Багато патологій, що лікує уролог може вилікувати андролог, але далеко не всі захворювання, що лікує андролог може вилікувати уролог.

До того ж, уролог – це лікарська спеціалізація, а андролог – це один із напрямків цієї спеціалізації.

Треба зауважити, що андрологія – це відносно новий напрям в медицині, то ж далеко не у всіх клініках є лікар-андролог.

Які захворювання лікує лікар-андролог у Вінниці?

Важко перерахувати весь спектр захворювань, адже він значний. Я лікую еректильну дисфункцію або знану в народі імпотенцію; передчасне сім’явиверження; хворобу Пейроні; інфекційні захворювання, в тому числі ті, що передаються статевим шляхом; хвороби яєчок – перекрут яєчка, наслідки травм яєчок, гідроцеле, епідидиміт, орхіт, варикоцеле.

Саме андролог лікує чоловіче безпліддя! Чоловіча репродуктивна система і її правильне функціонування – чи не головний напрям роботи лікаря-андролога.

Дуже часто андролог має справу з гормональними збоями, що призводять, в свою чергу, до збоїв в статевій системі чоловіка. Чоловіче ожиріння, що теж має негативні наслідки на здорове сексуальне життя – теж лікує лікар-андролог.

Викривлення статевого члена інші його косметичні дефекти, що з’явились внаслідок травмування чи оперативному втручанні – теж специфіка андролога.

Відносно недавно з’явилась можливість збільшувати розмір чоловічого прутня, як ви вже зрозуміли, з цим питанням теж до нас – лікарів-андрологів.

З якими захворювання звертаються пацієнти найчастіше?

На першому місці – хронічний простатит. На жаль, чоловіки дуже часто терплять наявність цієї проблеми, до поки «не припече», до поки не підніметься температура, не з’явиться лихоманка та нестерпний біль… Звертались б на разу, при перших проявах недугу, переконаний, такої сумної статистики не було б.

Передчасна еякуляція – ще одна дуже поширена причина звернень.

Еректильна дисфункція, варикоцеле, фімоз, хвороби яєчок... кожного дня приходять пацієнти, яку мають симптоми однієї з перерахованих захворювань.

Чоловічі безпліддя, гормональні проблеми та навіть збільшення статевого прутня… З якими проблемами варто звертатись до лікаря-андролога у Вінниці

Розкажіть, будь ласка, про ключові симптоми, з якими точно треба йти на прийом до лікаря-андролога.

Дуже важливо, щоб чоловіки приходили на прийом до лікаря-андролога в профілактичних цілях, не маючи специфічних симптомів – один раз на рік. Як це роблять жінки, звертаючись до гінеколога.

Варто обов’язково звернутись до андролога перед плануванням зачаття.

До андролога треба терміново (!) звертатись, при патологічних виділеннях, при гострих болях у статевих органах, які загострюються чи виникають при статевому акті, при фізичному навантаженні, при заняттях спортом…

Якщо є ниючі болі в паховій області – в середині чи ззовні – негайного на прийом до андролога. Важливо при цьому не «глушити» біль знеболюючими таблетками, бо ви лише погіршите ситуацію, відтягуючи час до одужання.

Чоловічі гормони: зниження тестостерону чи підвищення рівня жіночих гормонів, а звідси погане загальне самопочуття, сексуальна дисфункція, набір ваги та ін.

Будь-які зміни в сечовипусканні теж є серйозним приводом до звернення. І звісно, якщо при зачаті дитини нічого не виходить, чоловік має звернутись до андролога для обстеження репродуктивної системи.

Як проходить перший прийом у лікаря-андролога? Що очікувати пацієнту?

Перше, що відбувається на прийомі – збір анамнезу, далі – огляд статевих органів та передміхурової залози – простати. Якщо є потреба, то пацієнт направляється на аналізи і додаткові дослідження, після чого буде призначатись терапія.

Серед лабораторних досліджень – аналіз крові та сечі, аналіз мазка з уретри, спермограма, біохімічний скринінг, аналіз крові для визначення ПСА, аналізи на вміст гормонів, ін.

Часто пацієнту призначається УЗД органів малого тазу, інколи – доплерографія судин сечової системи, ендоскопію, ще рідше – рентгенівське дослідження та МРТ.

Все це підбирається індивідуально, в залежності від конкретної ситуації. Та варто зауважити, що в «Меділюкс» всі ці лабораторні та інструментальні дослідження можна пройти одразу.

«Меділюкс» спрівпрацює з приватною сучасною лабораторією «Меділабс», то ж всі аналізи можна здати на місці й не хвилюватись за їх якість. Про те, що обладнання в цій клініці інноваційне та професійне, знають чи не всі вінничани та гості міста.

То ж, шановні чоловіки, звертайтесь і вашу проблему буде вирішено якісно та ефективно. Ваше здоров’я – наш пріоритет.

Записатись на прийом до лікаря-андролога ЛДЦ «Меділюкс» Богдана Дмитровича Войчука можна за телефонами: 0 800 33 01 30 (безкоштовно з мобільного), 067 33 77 697.