19 лип. 2019 09:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

117

0

Чоловік з бородою або найпозитивніший кандидат у Вінниці

Чоловік з бородою або найпозитивніший кандидат у Вінниці

Андрій Гижко про емоджі, однокласників та вірус ДІЙ


Чоловік з бородою або найпозитивніший кандидат у Вінниці

Теперішні вибори не лише запам’ятаються своєю миттєвістю, батлами колишніх однопартійців, появою «темних конячок» у зелених яблуках, але ще й позитивом. Однозначно, найбільш позитивна кампанія, на думку місцевих експертів, у першого заступника губернатора Андрія Гижка. «Мрій! Дій! Твій кандидат Гижко Андрій» - як вірус входить у мозок. Спочатку вінничани побачили бородатого чоловічка на бордах, потім римовані позитивні заклики, потім натхненний ролик… і перемога?!

Лідер здатний об'єднувати навколо ідей та конкретних кроків, надихати та пояснювати серйозні речі простими словами. Це знов про Андрія Петровича! Він зміг об’єднати навколо себе однокласників із легендарної 23 школи, одногрупників із педуніверситету та торгово-економічного, друзів із громадського сектора, колег, сусідів, приятелів… Таке враження, що вірус Гижка оминув всі політично-корупційні скандали 11 округу і з легкістю проникає у серця виборців.

Так хто такий емоджі з бородою? Еmoji (емодзі походить від японської — особлива мова ідеограм і смайлів, які широко використовують в електронних повідомленнях та на сторінках сайтів). Втім, наші запитання до нього - як до людини, котра вирішила у цей спекотно-дощовий літній період не лише заінтригувати вінничан, а ще й підштовхнути їх замислитися над долею країни.

- Кажуть, що Перший важливіший за Головного, бо Перший бачить ситуацію не крізь рожеві окуляри, а в контексті реального стану речей і на крок вперед, тож може прогнозувати. Тому першим замом Голови обласної державної адміністрації бути не так легко? Й з чим йдете у парламент?

- Не думаю, що категорії «легко» і «важко» тут є коректними. Робота в команді, з людьми та для громади завжди буде непростою, відповідальною та цікавою, бо то є реальна можливість випробувати себе, зростати поряд з професіоналами, впроваджувати ідеї покращення Вінниччини та об'єднуватися з кращими.

До парламенту я йду з чітким планом дій та бажанням реально працювати для вінничан на новому рівні. По-перше, надзвичайно важливим вважаю прийняття закону про боротьбу з так званими природними монополіями - компаніями, які постачають населенню воду, газ, електроенергію. Я кажу про обленерго, облводоканали, облгаз тощо.. Бізнес і громадяни не повинні залежати від їхніх драконівських технічних умов. Важливим вважаю створення на законодавчому рівні сприятливих умов для залучення іноземних інвестицій та розвитку вітчизняних підприємств, малого та середнього бізнесу, молодіжних стартапів, ІТ-індустрії. Це дозволить забезпечити першими робочими місцями молодих спеціалістів, затримати молодь в Україні.

- А ви відчуваєте силу, щоб досягти здійснення хоча б частини ваших планів?

- Мені 41 рік, є бажання, досвід та енергія. Є - команда, яка здатна консультувати і включатися реальними справами. У мене троє дітей, вони всі в Україні, і я хочу, щоб вони жили в нашій гарній європейській державі і саме це - найпотужніший стимул для активної роботи.

- А що хочете зробити на окрузі?

- Створення вінницької кремнієвої долини - це моя мрія. Адже ми маємо потужні заклади вищої освіти у Вінниці. Це ВНТУ з кваліфікованими фахівцями в галузі ІТ-технологій та енергетики, це - Стусівський університет - з потужними гуманітарними та технічними науково-прикладними школами, це - ВНАУ з технологіями в агробізнесі, це - ВНМУ з практичними розробками щодо обстеження людського організму методами комп‘ютерної діагностики. А весь потенціал наших університетів може бути поєднаний ІТ-сектором з залученням інвесторів через прийняття закону про ІТ та індустріальні парки. Це унікальна можливість. Я вірю в можливість українського агроекспорту, що теж потребує сучасних комп‘ютерних технологій. Одним з успішних прикладів поєднання досягнень науки і можливостей бізнесу є створення наукових лабораторій. Уперше в Україні, саме у Вінниці відкрито виробництво сонячних панелей компанії КNESS, наприклад.

- І от всі ці елементи діджиталізації надихнули впровадити «чоловіка з бородою» у вашу виборчу кампанію?

- (посміхається) Коли починалася ця короткострокова кампанія, я розумів, що люди втомлені від президентських виборів і політики взагалі. Хтось розчарований, хтось планує виїхати закордон, а хтось просто байдужий до того, що відбувається в країні. Прийнявши нелегке рішення, я подумав, що всі кампанії закінчуються і вирішив залишитися в свідомості людей доброю емоцією. Однодумці підтримали. Так виник бородач Гижко:-)

Чоловік з бородою або найпозитивніший кандидат у Вінниці

- Сьогодні немодно бути прихильником Порошенка та його партії. Ви розумієте, що Ви б мали ще більше шансів на перемогу, якщо б йшли самовисуванцем, як зробили багато Ваших конкурентів з 11 округу. Чому не відмовилися від «Європейської солідарності»?

- Я часто кажу про те, що послідовність - це риса змістовно дорослих людей. Я не маю права зрадити понад 40% вінничан, які підтримали п’ятого Президента навесні і змінити свою партійну приналежність заради більш легкої перемоги. Знаю, що маю нести відповідальність за все до останнього. І я готовий до цього на рівні округу й на рівні Верховної ради України.

- Родина підтримує?

-Знаєте, кажуть, що «Місце, куди завжди хочеться повертатися – твій дім. Люди, яких завжди хочеться любити – твої близькі. Усе це разом – благословіння». Мені пощастило, я маю таке благословіння і відчуваю від своєї родини величезну підтримку. Я - звичайна людина, яка, незважаючи на всі політичні перипетії, завжди хоче більше часу бути серед рідних людей і спільно робити домашні справи. Ми маємо власну невеличку присадибну ділянку, де я люблю поратися. Діти, дружина, батьки... родина і домашня атмосфера – цей мій маленький оазис, з якого черпаю натхнення та силу для роботи. Саме вони - мої перші критики і заради них я хочу змінювати країну на краще!

Чоловік з бородою або найпозитивніший кандидат у Вінниці - фото 2