27 серп. 2021 09:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

135

0

​Чоловікові, який вбив собаку на очах у дітей, загрожує до 8 років в'язниці

​Чоловікові, який вбив собаку на очах у дітей, загрожує до 8 років в'язниці

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою


​Чоловікові, який вбив собаку на очах у дітей, загрожує до 8 років в'язниці

21 серпня за процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення 21-річному чоловіку. Через вбивство пса на території дитячого майданчику чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Про це повідомляє прокурор Вінницької обласної прокуратури Андрій Чернов.

За даними слідства, у ранковий час 20 серпня 2020 року молодик знаходячись у дворі житлового багатоквартирного будинку, поруч із дитячим майданчиком, на якому грались малолітні діти, схопив собаку, та ігноруючи загальноприйняті принципи моральності у сфері поводження з тваринами, діючи умисно та активно, з хуліганських мотивів та бажаючи завдати тварині істотного болю та смерті, в присутності мешканців будинку (у тому числі малолітніх дітей), вбив даного пса шляхом нанесення чисельних колото-різаних ударів ножем, після чого, на очах приголомшених мешканців будинку, викинув труп вбитої ним собаки у смітник.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство триває, оцінку діям злочинця буде надано Вінницьким міським судом за наслідками судового розгляду.

Якщо провину доведуть, чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, відповідно до санкції ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з твариною, що відноситься до хребетних, вчинене умисно та призвело до загибелі тварини, вчинене з хуліганських мотивів, у присутності малолітнього, з особливою жорстокістю, активним способом).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info