28 квіт. 2020 14:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

61

0

Чоловіку, який вимагав неіснуючий борг у вінничанина, загрожує відповідальність за чотирма статтями ККУ

Чоловіку, який вимагав неіснуючий борг у вінничанина, загрожує відповідальність за чотирма статтями ККУ

Наразі слідчі звернулись до суду з клопотанням обрати підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою.


Чоловіку, який вимагав неіснуючий борг у вінничанина, загрожує відповідальність за чотирма статтями ККУ

28 квітня правоохоронці про підозру правопорушнику, який вимагав повернути йому неіснуючий борг в розмірі 10 000 доларів США у вінничанина. Наразі слідчі звернулись до суду з клопотанням обрати підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом останніх трьох місяців 31-річний зловмисник вимагав у 39-річного вінничанина неіснуючий борг. Аби потерпілий поквапився з виплатою, зловмисник разом зі спільниками у лютому місяці під приводом розмови, посадив його у автомобіль, вивіз в ліс та погрожував фізичною розправою у разі невиплати грошей. Також зловмисники заволоділи автівкою, яка була в той час у тимчасовому користуванні потерпілого, відібравши у нього ключі та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Як розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос, над розкриттям цього злочину працювали найдосвідченіші працівники управління карного розшуку обласного главку та слідчі-детективи. Правопорушнику оголошено про підозру за ч. 2 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 189 ККУ (вимагання), ч. 2 ст. 289 ККУ (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 28 – ч. 1 ст. 357 ККУ (викрадення, привласнення, вимагання документів штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства). За такі злочини передбачено покарання – до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що на Вінниччині затримали чоловіка, який обікрав кілька авто та келію монаха.

Вінниця.info