28 січ. 2015 09:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

63

0

Чому вінничани-чоловіки не люблять ходити до лікарів

Чому вінничани-чоловіки не люблять ходити до лікарів

 В дитинстві маленьких чоловіків виховують жінки і занадто ними опікуються


Чому вінничани-чоловіки не люблять ходити до лікарів

За даними медичної статистики, чоловіки з небажанням звертаються до лікарів, ставляться до необхідності таких візитів зі страхом, подолати який вдається не всім.

Примітний і той факт, що більше за інших побоюються медиків чоловіки, які проживають на теренах колишнього СРСР. В результаті, багато недуг діагностують, коли вже надто пізно для повноцінного одужання, іноді, навіть для виживання.

Однією з головних причин, через які чоловіки виявилися в настільки складному становищі, зазначають психологи, – особливості виховання, заснованого на спотвореному розумінні гендерних відмінностей. Так майбутнього чоловіка з юних років запевняють, що він належить до настільки сильної статі, що не має права плакати, скаржитися на проблеми, страждати від чого-небудь, не має права проявляти слабкість. Хвороби і необхідність візиту до лікаря виховані на цих традиціях чоловіки сприймають як вид слабкості, не характерний для його статі.

Ще одна причина – в дитинстві маленьких чоловіків виховують жінки і занадто ними опікуються. Жінки зазвичай швидше помічають зміни в стані здоров'я, звертають увагу на масу можливих симптомів у дитини, які можуть і не бути симптомами – колір шкіри, настрій, поведінка, особливості руху. Найчастіше, мама, бабуся, вихователь дитячого садка, вчитель, зауважують, що з дитиною щось не так, набагато раніше, ніж сама дитина щось відчує.

На думку психологів, зайва опіка призвела до того, що чоловіки розгубили свої здібності відчувати власний організм, багатьох негативних проявів вони навіть не помічають. А коли помічають, спливає той самий страх.

Сегодня