27 січ. 2017 13:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

95

0

Чому до Вінницької мерії приїхав «депутатський десант»

Чому до Вінницької мерії приїхав «депутатський десант»

Чому до Вінницької мерії приїхав «депутатський десант»

 


Чому до Вінницької мерії приїхав «депутатський десант»

 27 січня засідання Вінницької міської ради відвідали 6 народних депутатів. Місцеві депутати прийняли 30 рішень. Серед яких і питання пов’язані із соціальним захистом та рішення щодо встановлення ставок місцевих податків і зборів.

Після сесії, мер розповів, чому народні депутати стали учасниками засідання.

«Не тільки ті рішення, що виносились на сесію є важливими. Важливою є злагоджена робота всієї команди: міської, обласної, на рівні держави. Сьогодні з народними депутатами ми будемо окремо спілкуватись по реконструкції відділення реанімації та анестезіології лікарні швидкої медичної допомоги. Ми підписали контракт з переможцем тендеру на виготовлення проектно-кошторисної документації. Враховуючи, що Вінниця є центром одного з госпітальних округів, рівень лікарні такого типу буде обслуговувати близько 900 тисяч мешканців і не тільки Вінниці, нам треба просити фонд соціально-економічного розвитку, яким опікуються саме народні депутати, сприяти реалізації цього проекту.

Крім того, ми сьогодні відвідаємо лікарню ім. Пирогова, хірургічне відділення, і відділення реанімації та анестезіології першої лікарні, де завершуємо реконструкцію», - зазначив С. Моргунов.

Під час сесії Вінницької міської ради депутати підняли важливі питання. Олександр Парвадов поцікавився долею реформування системи освіти в Україні щодо технікумів. Депутат Юрій Іорданов попросив сприяння з вирішенням екологічного питання щодо очищення річки Південний Буг.

Чому до Вінницької мерії приїхав «депутатський десант»

«20 січня Верховна рада розглядала законопроект №5240, який передбачає збереження статусу середніх спеціальних навчальних закладів в Україні до моменту прийняття Закону Про вищу освіту. Оскільки законопроект в п’ятницю не набрав голосів (це не стосується голосування наших нардепів – уточнив він), в Україні складається трагічна ситуація. Тому що в кінці навчального року та на початку нового навчального року система функціонування технікумів та коледжів залишається невизначеною. Я і колективи навчальних закладів, просимо щоб ви повернулись до перегляду даного питання», - сказав Парвадов.

«Ми на сесії міської ради підіймали питання щодо розчистки річки русла Південний Буг, його підтримали. Обласна рада також займалась даним питанням, воно також було підтримано. Я прошу скоординувати дії щодо спільного фінансування з державного бюджету, обласного та міського щоб ця річка ба чиста», - говорить Ю. Іорданов.

Чому до Вінницької мерії приїхав «депутатський десант» - фото 2

Чому до Вінницької мерії приїхав «депутатський десант» - фото 3 

Вінниця.info