10 листоп. 2021 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

95

0

Чому вашому бізнесу слід перейти в онлайн

Чому вашому бізнесу слід перейти в онлайн

Чому треба переходити в онлайн


Чому вашому бізнесу слід перейти в онлайн

Коронавірус змусив переходити багато компаній в інтернет. Усі продавці кинулися в онлайн, а покупці звідти не виходили. 2020 рік, безумовно, став переломним моментом цифрової трансформації. Він змусив багатьох підприємців замислитися про те, що не варто відмовлятися від інтернет-продажів і охоплення клієнтів через цей канал. Червоний хамелеон вважає, що залишатися офлайн означає обмежувати можливості компанії.

Чому треба переходити в онлайн
Інтернет-бізнеси постійно розвиваються, магазини й сервіси розширюють свою діяльність. Крім того, з кожним роком все більше клієнтів роблять покупки у світовій мережі. Підвищення інтересу спричинено технологічним розвитком, посиленням конкуренції та новими потребами.

Інтернет-користувачі обирають цей спосіб здійснення покупок через кілька переваг:

  1. Зручно. Вони можуть зробити покупку в будь-який момент. Весь процес проходить без збоїв і не вимагає багатьох годин ходіння по магазинах.
  2. Швидко. Достатньо лише кількох кліків, щоб замовити товар чи послугу. Слідує пам’ятати, що все більше користувачів інтернету використовують мобільні пристрої, на яких шукають інформацію, роблять транзакції й покупки.
  3. Безпечно. SSL-сертифікат, відомий бренд, чіткі умови покупки та зручність, а також простота повернення невдалої речі та дефектного обладнання — ось причини, за якими споживачі вважають, що краще купувати в інтернеті.
  4. Вигідно. Покупки в інтернет-магазинах на 30-50% дешевше, ніж у стаціонарних точках. Клієнт також може перевірити ціни й знайти кращу пропозицію.
  5. Доступно. Процес покупки може бути завершений у будь-який момент. Користувач часто піддається імпульсам і може переглянути рішення про оформлення замовлення.

Онлайн-торгівля також вигідна для бізнесів. Наприклад, утримувати компанію в інтернеті набагато дешевше. Власникам не потрібно орендувати приміщення, наймати робітників і т. д. Крім того, це допоможе розширити цільову аудиторію. Онлайн-бізнес дає змогу продавати кому і куди завгодно.

Яким бізнесам слід переходити в онлайн
У період карантину найбільш прибутковими вважаються бізнеси в таких галузях:

  • харчування;
  • аптеки;
  • зоомагазини;
  • магазини побутової техніки;
  • магазини дитячих товарів.

Інші сфери бізнесу, які процвітають в інтернеті, включають:

  • товари для саду та городу;
  • офісні та канцелярські товари;
  • будівельні матеріали або послуги;
  • гастрономія і їжа з доставкою додому;
  • IT-галузь (ПО для віддаленої роботи, веб-дизайн).

Наразі багато галузей намагаються скористатися ситуацією з карантином і адаптувати бізнес до нових умов. Однак надзвичайно важливо відповідати потребам сучасного споживача, який хоче купувати товар або користуватися високоякісними послугами, не виходячи з дому. Саме тому рекомендується прочитати блог, в якому розповідається про особливості створення бізнесу.