16 січ. 2015 14:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

50

0

Чому вінничанам слід пити чашку кави в день

Чому вінничанам слід пити чашку кави в день

 Користь вживання кави


Чому вінничанам слід пити чашку кави в день

 Кава відноситься до тих напоїв, які люблять і п’ють майже всі. Більшість людей починають свій день з чашечки кави, а деякі п’ють її впродовж всього дня. За свою більш ніж тисячолітню історію кава обійшла всі країни і континенти.

Чому ж потрібно пити каву щодня?

1. Кава знижує ризик захворювання деякими видами раку.  У людей, що вживають 2 -3 чашки цього напою в день, набагато нижчий ризик захворіти раком печінки.

2. Кава здатна зняти втому після сильних фізичних навантажень. Спортивні медики додали кофеїн в спортивний напій. Результат виявився приголомшливий: кофеїн збільшує здатність людського організму відновлювати м'язовий тонус на 60%. Тіло, завдяки кофеїну, швидше висмоктує вуглеводи.

3. Як і звичайна вода, кава здатна угамувати спрагу. Середня доза напою – 100 міліграм. Одна порція цього напою з ранку не заподіє жодної шкоди.

4. Кава знижує ризик захворювання діабету і хвороби Альцгеймера. Шкідлива дія на мозок наносить холестерин, який стає причиною для виникнення хвороби Альцгеймера. А кофеїн відмінно захищає клітини головного мозку від його дії. Серед кавоманів рідко зустрічаються і хворі на цукровий діабет другого типа.

5. Кава піднімає настрій і бадьорить. Цей напій не лише дає енергію, але і здатний поліпшити увагу, додає людині відчуття радості, підвищується рівень концентрації. Щоб отримати даний ефект необхідно каву вживати регулярно. Учені заявляють, що якщо пити 2 -4 чашки кави в день, то знижується ризик впасти в депресію. Проте якщо таке сталося, слід відмовитись від кави, оскільки в такому нестабільному стані кава може дати абсолютно інший ефект.

ВИННИЦА.info