30 берез. 2020 14:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

55

0

Чому вінничанам варто відмовитись від пікніків та гостей

Чому вінничанам варто відмовитись від пікніків та гостей

Це небезпечно не лише для Вас, але й для Ваших близьких


Чому вінничанам варто відмовитись від пікніків та гостей

Весна – період, коли після тривалих холодів хочеться зібратися в колі друзів або родини, вибратися на природу, організувати пікнік та посмажити шашлики. Втім, цьогоріч карантин вніс свої корективи, хоча і не всі українці та вінничани, зокрема, ставляться до загрози коронавірусу та обмежувальних заходів з відповідною серйозністю. Багато людей продовжують виходити на пікніки або ходити в гості до родичів. Подібна безвідповідальність загрожує здоров’ю та життю не тільки людині, яка нехтує правилами карантину, але й здоров’ю та життю її близьких. Особливо це стосується людей у віці старше 65-ти років, котрі знаходяться в групі ризику на захворювання.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Україна».

Варто зазначити, що навіть невелике скупчення людей сьогодні – це шлях до зараження та швидкого поширення хвороби.

Інкубаційний період коронавірусу може проходити непомітно, без симптомів і протягом двох тижнів. Хвора людина, сама того не знаючи, може передати вірус своїм рідним та близьким. Усім, з ким контактує на відстані, меншій за півтора метри.

Задля уникнення тісних контактів з родиною можна користуватися різноманітними інтернет-порталами, програмами та додатками і таким чином спілкуватися з близькими за допомогою Skype, Viber тощо. Через мережу також можна замовити доставку їжі літнім людям.

«Ми збираємось не тільки зі своїм сестрами, братами. Ми збираємося з батьками, з батьками батьків. Ось якраз ця група людей і буде групою ризику на захворювання.

Кожна людина, яка хвора або перебуває в інкубаційному періоді, може наразі заразити n-ну кількість людей, які будуть біля неї.

Якщо ви любите своїх батьків, своїх дідусів та бабусь, я прошу вас, спілкуйтеся з ними в Скайпі. Зараз в нас стільки можливостей.

Просто замовте в інтернеті продукти та їжу для своїх батьків. Оце буде правильно», ‒ ділиться порадами в ефірі телеканалу «Україна» лікар-педіатр, експерт МОЗ Наталія Кундіна.


Раніше ми опублікували фоторепортаж з озера на Ботанічній, де видно, що мешканці міста, попри перестороги, продовжують збиратися компаніями на пікніки.

До цього голова Вінницької ОДА Владислав Скальський попросив мешканців повідомляти про «заробітчан», котрі, повернувшись з-за кордону, не дотримуються самоізоляції.

Вінниця.info

title