9 груд. 2022 18:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

192

0

Чому збиваються графіки, чому в сусіда є світло і скільки триватимуть відключення – коментар керівника «Вінницяобленерго»

Чому збиваються графіки, чому в сусіда є світло і скільки триватимуть відключення – коментар керівника «Вінницяобленерго»

За словами Андрія Поліщука, режим економії електроенергії триватиме всю зиму


Чому збиваються графіки, чому в сусіда є світло і скільки триватимуть відключення – коментар керівника «Вінницяобленерго»

Дефіцит електроенергії через російські удари по об’єктах енергетичної інфраструктури, змінив режим роботи вінничан і їх побут. Люди намагаються підлаштуватись під прогнозовані графіки, проте і вони «дають збій».

Чому так відбувається та відповідь на найпоширеніше питання «чому в сусідньому будинку не виключають світло» - у коментарях керівника АТ «Вінницяобленерго» Андрія Поліщука в ефірі радіо «Місто над Бугом».

«Зараз відключення відбуваються більш прогнозовано. Укренерго нам вже доводить ліміти на день і на ніч. Але, наприклад, позавчора довели ліміт, а ранком відключилась атомна і з’явився дефіцит в системі. Відповідно, прийшла команда ввести ще одну чергу (відключення – ред.). Було багато нарікань: «чому вчора збився графік». Тому що «не вгадало» Укренерго, буває таке», - зазначив керівник АТ «Вінницяобленерго».

Тобто, черги збиваються, коли приходить термінова команда зняти певну потужність.

Приватні будинки, які на лінії з об’єктами критичної інфраструктури теж відключатимуть, щоб забезпечити соціальну справедливість.

«Споживачі Вінницької області розділені на 4 частини. Це три черги, які ми всі знаємо, і четверта – ті, на які «тикають пальцем» і кажуть, «чого їх не відключають?» Це критична інфраструктура або лінії, які живлять критичну інфраструктуру – лікарні, водоканали, тощо. Ми зараз оптимізуємо цю схему, щоб підприємства критичної інфраструктури живились з різних джерел, щоб ми переключали ці джерела. Кожне підприємство має як мінімум дві лінії.

Будемо робити так, щоб соціальну рівність забезпечувати, оскільки вже меми ходять в інтернеті: «питання не в тому чому в мене немає світла, а чому в сусіда є», - каже Андрій Поліщук.

За словами Андрія Поліщука, режим економії електроенергії триватиме всю зиму.

«Звикаємо до того що є, а весною побачимо. Давайте будемо відверті, пошкоджені трансформатори – унікальні споруди. Виконуються під замовлення. Термін виготовлення – від 6 місяців. У світі є десяток, може два, заводів, які їх виготовляють. Якщо їх одночасно всі почати виготовляти, теоретично за пів року можна зробити, а потім їх ще встановити», - зазначив Андрій Поліщук.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info