28 січ. 2022 13:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

169

0

Чотири способи продажу харчових продуктів державним замовникам

Чотири способи продажу харчових продуктів державним замовникам

Тендери на продукти харчування


Чотири способи продажу харчових продуктів державним замовникам

Чотири способи продажу харчових продуктів державним замовникам

Постачальникам харчових продуктів доступні кілька варіантів заробітку на державних закупівлях:

  1. Укладання угоди за результатами допорогової закупівлі у системі Prozorro – на суми до 50 000 грн.
  2. Укладання угоди за результатами спрощеної закупівлі у Prozorro – на суми від 50 000 до 200 000 грн.
  3. Укладання угоди за результатами участі в тендерах Prozorro – на необмежені суми.
  4. Продаж товарів у Prozorro Market – на суми до 200 000 грн.

Всі способи мають свої переваги та нюанси, і в цій статті ми познайомимо вас із кожним із них.

Особливості допорогової та спрощеної закупівлі

Бюджети цих закупівель обмежені, але самі процедури тривають до 2 тижнів, що дуже зручно. У такому разі ви подаєте тендерну пропозицію із зазначеною в ній ціною за товари, і переможцем закупівлі стає учасник із найвигіднішою ціновою пропозицією. Найбільше допорогова та спрощена закупівлі підходять постачальникам з невеликим оборотом і початківцям Prozorro.

Тендери Prozorro

До тендерів належать відкриті торги (у тому числі з публікацією англійською мовою), закупівлі за рамковою пропозицією та інші процедури, що проводяться у Prozorro. Їх бюджет не обмежений, а отже, дуже легко підібрати саме ту цінову категорію, в якій вам найвигідніше працювати.

Закупівля продуктів харчування складається з таких етапів:

  1. Замовник публікує оголошення тендеру на закупівлю продуктів харчування у Prozorro.
  2. Зацікавлені постачальники надсилають у відповідь свої тендерні пропозиції із зазначеною в них ціною за товар та документами, що підтверджують відповідність їхньої продукції вимогам замовника.
  3. Відбувається аукціон із трьох раундів, протягом яких усі учасники залишають без змін або знижують свою початкову ціну.
  4. Перемагає той, чия цінова пропозиція виявиться найвигіднішою. Після перевірки документів із ним підписують договір.

Зазвичай, процедура займає більше двох тижнів, а також вимагає більш ретельної підготовки. Проте успішно заробляти на ній можуть і досвідчені учасники, і постачальники-новачки, і великі корпорації, і представники малого бізнесу.

Prozorro Market

Прозоро Маркет – це маркетплейс, у якому можуть купувати товари широкого вжитку лише державні замовники. Продавати в ньому можна двома способами:

  1. Прямим продажем – на суми до 50 000 грн. У такому разі потрібно лише заповнити віртуальну вітрину своїми товарами та приймати замовлення.
  2. Шляхом участі у процедурі запиту ціни пропозицій – на суми до 1 млн грн. У такому разі необхідно надсилати цінову пропозицію у відповідь на опубліковані запити замовників. Система автоматично вибирає переможцем постачальника із найнижчою ціною.

Prozorro Market зручний тим, що достатньо лише раз підтвердити досвід постачання тих чи інших товарів, щоб потім необмежено продавати у цій категорії харчові продукти: мʼясо, консерви, крупи, олію, молоко оптом та багато іншого. Таким чином, постачальник може витрачати час тільки на наповнення вітрини, а потім просто приймати замовлення. Цей спосіб заробітку підійде всім представникам бізнесу, незалежно від їхнього обороту.

Вибирайте найзручніший для себе варіант роботи з державними замовниками та підвищуйте свій дохід!