7 квіт. 2020 17:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

76

0

Чи можна вінничанам через парк ходити в аптеки і що таке «службова необхідність»?

Чи можна вінничанам через парк ходити в аптеки і що таке «службова необхідність»?

Владислав Скальський відповів на питання вінничан, щодо посилених карантинних заходів, які запроваджені з 6 квітня


Чи можна вінничанам через парк ходити в аптеки і що таке «службова необхідність»?

Під час брифінгу 7 квітня голова Вінницької ОДА Владислав Скальський відповів на питання вінничан, щодо посилених карантинних заходів, які запроваджені з 6 квітня. Як відомо, заборонено перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора. Заборонено переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності. Заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності.

- Чи вважається вулиця громадським місцем і чи обов’язково на вулиці носити маску?

- Визначення що таке громадське місце, зазначено в Законі України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення». Стаття 1 - громадське місце - частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони. В розясненні Кабміну зазначено щодо громадських місць належать під’їзди, підземні переходи, стадіони, парки, сквери, дитячі майданчики, парки, сквери, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи та інше. Перелік громадських місць може бути розширений органами місцевої влади.

- Поняття «службова необхідність». Представники яких служб, чи професій це стосується, яким чином громадянину можна довести службову необхідність перебування в тому чи іншому громадському місці?

- Це стосується служб, установ, організацій, діяльність яких не заборонена постановою Кабінету міністрів № 211. Службова необхідність доводиться розпорядженнями, наказами, дорученнями, завданнями та іншими документами цих служб, установ, організацій.

- Чи вважається відвідуванням парку, якщо людина через парк йде в магазин чи аптеку, чи на роботу?

- Склад адміністративного правопорушення визначається індивідуально. В залежності від обставин кожного конкретного випадку. Не можливо дати абсолютно вичерпні всі пояснення, щоб передбачити всі можливі ситуації.

Нагадаємо, станом на 11.00 годину 7 квітня на території Вінницької області підтверджено 81 випадок COVID-19. Серед захворілих семеро дітей.

Чи можна вінничанам через парк ходити в аптеки і що таке «службова необхідність»?

Вінниця.info