7 лип. 2022 14:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

326

0

Чи підуть діти до школи 1 вересня та скільки закладів освіти Вінниччини підготували укриття

Чи підуть діти до школи 1 вересня та скільки закладів освіти Вінниччини підготували укриття

Сергій Борзов розповів про умови для навчання офлайн у новому навчальному році.


Чи підуть діти до школи 1 вересня та скільки закладів освіти Вінниччини підготували укриття

Чи підуть діти в школу 1 вересня? Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов розповів про умови для навчання офлайн у новому навчальному році.

«Все залежить від безпекової ситуації в країні. Сподіваємось, що завдяки Збройним Силам України 1 вересня діти сядуть за парти. Але до цього часу маємо відповідно підготувати школи.

При Вінницькій обласній військовій адміністрації створена спеціальна комісія, яка визначатиме – чи безпечно починати очне навчання у школах. На Вінниччині 1354 закладів освіти різних рівнів. На 4 липня перевірено 260, це майже 20%. У координації з центральними та місцевими органами виконавчої влади ми робимо все можливе, для того щоб освітній процес нового навчального року розпочався у форматі офлайн», - повідомив Сергій Борзов.

Він зазначив, що рішення про навчання в очному режимі комісія прийматиме по кожному навчальному закладу окремо. Та повідомив, що після ракетних ударів по Вінницькій є різні незначні пошкодження 8 закладів дошкільної освіти та 4 закладів загальної середньої освіти.

Сергій Борзов назвав умови для навчання у школах офлайн.

«Разом з працівниками ДСНС буде перевірений сам заклад та його прилеглі території на наявність вибухонебезпечних предметів.

Важливим питанням є забезпечення якісної системи оповіщення, особливо для дітей з порушенням зору та слуху. У кожному закладі мають бути позначені шляхи евакуації. Це покажчики руху та таблички, які вказують на місце укриття.

Укриття мають бути в кожному начальному закладі або у безпосередній близькості до нього та розраховані на всіх учасників навчального процесу. Такі споруди також мають відповідати нормам інклюзії. Якщо неможливо забезпечити укриття для усіх – навчання може проводитися в декілька змін.

Мають бути створені запаси води, медикаментів, необхідного обладнання та інших матеріалів», - зазначив очільник ОВА.

На початку навчального року для персоналу та учнів будуть проведені тренування щодо порядку дій у разі сповіщення сигналу повітряної тривоги. У випадку повітряної тривоги в регіоні освітній процес буде перерваний та за можливості продовжений в укритті до завершення тривоги.

Сергій Борзов повідомив, що відповідальність за стан укриття покладається на засновника та керівника закладу освіти.

«На сьогодні 40% закладів загальної середньої освіти та 20% закладів дошкільної освіти уже завершують підготовку укриттів.

Учні і персонал мають бути у безпеці. Це головне. Це наша відповідальність за людські життя.

До осені не так багато часу», - зазначив Сергій Борзов.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info