12 берез. 2020 11:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

142

0

Чи працюватимуть вінницькі кінотеатри і театри під час карантину через коронавірус

Чи працюватимуть вінницькі кінотеатри і театри під час карантину через коронавірус

Чи працюватимуть вінницькі кінотеатри і театри під час карантину через коронавірус


Чи працюватимуть вінницькі кінотеатри і театри під час карантину через коронавірус

11 березня Кабмін прийняв рішення про запровадження карантину на території всієї країни. Під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендували запровадити ряд обмежувальних заходів та посилити епідемконтроль, аби запобігти розповсюдженню захворювання COVID-19. Мер Сергій Моргунов зазначив, що серед рекомендацій – призупинення роботи кінотеатрів і театрів. Це зможе попередити скупчення великої кількості людей в одному приміщенні.

Станом на ранок 12-го березня про припинення роботи повідомив тільки кінотеатр «Родина».

Директорка закладу Галина Боднар розповіла Вiнниця.info, що кінотеатр не працюватиме протягом трьох тижнів. Попереднього продажу квитків немає, тому проблем з поверненням коштів чи перенесення кіносеансів немає.

Кінотеатр Smart Cinema, що у ТЦ «Sky Park» наразі працює у звичайному режимі. Однак там зазначають, що скасували прем’єру стрічок «Бладшот» і «Лялька Брамс».

Директорка кінотеатру імені Коцюбинського Анжела Фашмухова говорить, що сьогодні кінотеатр працює без жодних змін, окрім перенесення деяких прем’єр.

«Рішення по нашому кінотеатру приймає Вінницька торгово-промислова палата. Сьогодні ми працюємо, як завжди. Якщо будуть якісь зміни, то про них повідомимо завтра. Особисто моя думка, фраза «рекомендовано призупинили роботу» не означає закрити. Тому чекаємо на рішення», - розповіла пані Анжела.

У кінопалаці «Мир» сьогодні всі сеанси також відбуватимуться без змін та обмежень.

Вінницький академічний театр імені Садовського чекає офіційного рішення від міської ради.

«Станом на ранок 12-го березня у нас немає офіційного документа, в якому б йшлося про обов’язкове закриття театру. Тому ми чекаємо. Про зміни будемо повідомляти на сайті і в соцмережах», - прокоментував Вiнниця.info директор театру Володимир Лозовський.

О 13:00 на сторінці театру повідомили про призупинення роботи:

«Вельмишановні наші глядачі, згідно рішень Кабінету Міністрів України, що мають убезпечити українців від COVID-19, вистави у театрі скасовано від 12 до 3 квітня. Квитки можна повернути».

У Вінницькому обласному театрі ляльок повідомили, що будуть працювати під час дії карантину.

Нагадаємо, що у Вінниці закрили на карантин школи і гуртки. Дитсадки – переводять на особливий режим роботи. У зв’язку з карантином через коронавірус заборонили відрядження, закриють кінотеатри і дитячі зони. Працюватиме «гаряча лінія».

Вiнниця.info