26 берез. 2020 15:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

94

0

Чи ставити учням оцінки в журнал під час карантину – відповідь очільниці МОН

Чи ставити учням оцінки в журнал під час карантину – відповідь очільниці МОН

Про оцінки школярам під час карантину та канікули


Чи ставити учням оцінки в журнал під час карантину – відповідь очільниці МОН

Очільниця Міністерства освіти України Любомира Мандзій під час он-лайн брифінгу 26 березня відповіла на питання батьків та вчителів щодо оцінювання учнів загальноосвітніх шкіл під час карантину. Вона повідомила, що під час карантину вчителі не повинні заповнювати класний журнал і нагадала про канікули.

«Шановні колеги, Закон «Про освіту» і «Про повну загальну середню освіту» передбачає автономію вчителя у виборі методів і методики навчання. Ми (МОН – ред.) не можемо с казати, що 26 числа, пишимо таку то тему… Цей тиждень, здебільшого канікули в школах. Ми просили вас (освітян – ред.) структуру навчального року не порушувати і в той період часу, коли в нас канікули, не давати завдань учням. Коли закінчиться канікули - почати інтенсивно працювати з учнями.

Заповнення журналів має відбутись після завершення ситуації з карантином.

Зараз важливо нотувати собі завдання, які даєте учням. Можливо використовуйте платформи, які дозволяють оцінювати під час дистанційного навчання. Якщо працюєте на платформах, які дозволяють оцінювати досягнення учнів, це залишається в системі. Просто це потім маєте переписати в класні журнали», - звернулась до освітян Любомира Мандзій.

В листі МОН до керівників освітніх департаментів та директорів шкіл зазначено, що заповнення класних журналів в друкованому вигляді рекомендовано відтермінувати до нормалізації епідеміологічної ситуації.


Нагадаємо, в зв’язку з карантином, навчальний рік в загальноосвітніх закладах України закінчиться 1 липня. Для учнів 4 і 9 класів МОН скасує Державну підсумкову атестацію в 2020 році.

Вінниця.info