13 верес. 2021 11:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

858

0

Чи варто допускати різноширокі шини: плюси і мінуси використання гуми

Чи варто допускати різноширокі шини: плюси і мінуси використання гуми

Які шини називають різноширокими. Навіщо ставити різношироку гуму на авто. Плюси і мінуси використання покришок.


Чи варто допускати різноширокі шини?

Одна з головних частин автомобіля - колеса. Саме вони забезпечують рух транспортного засобу та частково безпеку водія. Тому колесам виробники приділяють особливу увагу. стандартне компонування увазі монтаж однакових шин і дисків на всі колеса.

Однак є автомобілі у яких стоять різноширокі диски. Для них потрібні і відповідні шини, які будуть відрізнятися між собою по висоті і ширині. Хороший вибір таких покришок як Roadstone представлений в інтернет-магазині «Shiny & Diski».

Ширина шин, як правило, вказується в маркуванні і вимірюється в мм. Американські виробники вказують ширину гуми в дюймах. Якщо ви вирішили купити такі покришки, не варто засмучуватися, метричну розмірність, при необхідності, легко можна перевести в дюйми.

Разноширока конструкція спочатку використовувалася тільки на спорткарах, що беруть участь в перегонах, для яких важлива хороша швидкість. Однак з часом такими дисками і шинами стали оснащуватися і звичайні автомобілі. Найчастіше, такі вироби ставлять на вісь з провідними колесами. Добре це чи погано, розглянемо далі.

Чи варто допускати різноширокі шини: плюси і мінуси використання гуми

Чи варто використовувати різноширокі покришки на задньопривідних авто?

Встановлювати покришки різної ширини на осі доцільно, якщо автомобіль має задні провідні колеса, для переднього приводу це недоречно. Плюси такого рішення очевидні. У машини поліпшується розгін, при різкому ривку з місця і розвивається пристойна швидкість. Істотно скорочується пробуксовка і поліпшується стійкість, завдяки чому задньопривідні авто активно використовують в драгрейсингу.

При установці шин різної ширини більш точної стає керованість. Збільшується стійкість при поворотах і машину не заносить. Гальмівний шлях стає помітно коротше.

Для передніх та повнопривідних транспортних засобів ефективність використання покришок різної ширини дорівнює практично нулю. В цьому випадку виграє тільки зовнішній вигляд, більш виразною стає задня частина.

Ширина профілю шини на авто - на що вона впливає?

Виробники автомобілів рекомендують використовувати оптимальний розмір шин для кожної окремо взятої марки авто з межами максимально можливих відхилень. Однак на практиці доведено, що вихід за ці регламентовані рамки дозволяє поліпшити ходові властивості транспортного засобу.

Змінюючи стандартний розмір (зменшуючи або збільшуючи його) важливо враховувати, що змінюються і деякі параметри - жорсткість, комфорт, навантаження і надійність.

Якщо збільшити профіль шини, машина м'якше і комфортніше їде за рахунок більшого посадкового діаметра, збільшується посадка, але майже не страждає керованість. Головне не переборщити. Вузький профіль дозволяє домогтися поліпшення параметрів гальмування і керованості, проте машина стає жорсткішим і підвищується навантаження на деталі.

Широкі або вузькі шини: які краще купувати влітку і взимку?

Необхідно вміти правильно підібрати ширину покришок в літній і зимовий період. Це важливо, тому що машина в різні пори року поводиться по-різному.

У літню погоду практичніше купувати вузькі покришки. Так як дорожнє покриття в цей час не таке небезпечне, як взимку. У зимовий час, навпаки, доцільно вибирати широкі шини. Так знижується ймовірність, що машина буде провалюватися в сніг, а на слизькій дорозі зчеплення буде хорошим за рахунок ширини протектора.

Особливості підбору і установки шин, які ширше диска

Дуже часто виходить так, що доводиться встановлювати на широкий диск вузьку шину. Поліпшень в їзді при такому рішенні практично немає, іноді навіть можуть проявлятися видимі недоліки. Однак зовнішній вигляд транспортного засобу суттєво покращується.

Без досвіду і вправності самостійно проводити таку установку не рекомендується. Це досить складний процес, яким повинні займатися професіонали.

  • Фахівці спочатку надягають шину на обід диска.
  • Потім простір, що залишився вони змащують спеціальної горючою рідиною, яку згодом підпалюють.
  • При підвищеній температурі гума розтягується і приймає потрібну форму, ставати схожа на «будиночок».

Після проведених маніпуляцій колеса цілком готові для використання. Найкраще за підбором таких шин і їх установкою звертатися до авторитетних сервіси, де вам зроблять все швидко і безпечно. Так як при нестачі досвіду та інструменту можна легко зіпсувати і сам диск, і гуму.

Як бачите, вибрати необхідні покришки за розміром і посадковому діаметру нескладно, а якщо ви не впевнені в своїх силах, то можна звернутися за рекомендаціями до фахівців, і вони обов'язково підкажуть вам.