21 листоп. 2021 13:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

108

0

Чи захищенні від COVID мавпи у зоопарку Вінниці та яку для цього застосовують профілактику. Фото

Чи захищенні від COVID мавпи у зоопарку Вінниці та яку для цього застосовують профілактику. Фото

Аби не ризикувати, щороку працівники Подільського зоопарку вакцинуються проти грипу. А цього року майже весь персонал вакцинований ще й проти коронавірусу


Чи захищенні від COVID мавпи у зоопарку Вінниці та яку для цього застосовують профілактику. Фото

Від початку листопада у Подільському зоопарку, що по вулиці Зелінського у Вінниці, заварюють «чай» для імунізації тварин. Тут заготовили 200 кілограмів плодів шипшини. Таким чином проводять профілактику вірусних захворювань, у тому числі спричинених грипом та коронавірусом. Особливо напій до вподоби та корисний мавпам, фізіологія та анатомія яких подібна до людської. Аби дізнатися, чи можуть примати підхопити COVID та як попереджають ймовірність зараження у цьому звіринці, наша редакція розпитала про це його керівника.

«Дійсно, фізіологія та анатомія людини й мавпи подібна. Це є причиною широкого використання мавп в медичних та біологічних дослідженнях науковців для вивчення захворювань інфекційної та неінфекційної природи. Втім, чи хворіють мавпи коронавірусом і чи можуть вони інфікуватись від людини, питання до кінця не вивчене», - зауважив Вінниця.info Євген Ткачик, керівник Подільського зоопарку.

Чи захищенні від COVID мавпи у зоопарку Вінниці та яку для цього застосовують профілактику. Фото

Він також перерахував, у вінницькому звіринці представлені три види приматів: павіани гамадрили, зелені мавпочки та мавпи Бразза.

«Водночас наші примати жодного разу інфекційними захворюваннями не хворіли. Ми дотримуємося правила – краще запобігти захворюванню, ніж потім його лікувати. Тому проводимо регулярну дегельмінтизацію та обробку тварин зоопарку від ектопаразитів, а також вакцинуємо їх проти сказу. Восени та взимку ми збагачуємо раціон тварин вітамінами. Всі ці заходи позитивно впливають на здоров’я тварин та роботу імунної системи, зокрема», - пояснив Ткачик.

Чи захищенні від COVID мавпи у зоопарку Вінниці та яку для цього застосовують профілактику. Фото  - фото 2

Аби не ризикувати, щороку працівники Подільського зоопарку вакцинуються проти грипу. А цього року майже весь персонал вакцинований ще й проти коронавірусу.

Станом на 21 листопада, на Вінниччині триває четвертий день, як регіон перевели у «червону» зону епіднебезпеки. Проте, відвідувачів пускають до Подільського зоопарку.

Чи захищенні від COVID мавпи у зоопарку Вінниці та яку для цього застосовують профілактику. Фото  - фото 3

Чи захищенні від COVID мавпи у зоопарку Вінниці та яку для цього застосовують профілактику. Фото  - фото 4

Чи захищенні від COVID мавпи у зоопарку Вінниці та яку для цього застосовують профілактику. Фото  - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з архіву редакції.