22 груд. 2020 10:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

115

0

Чим вінничанам краще смакувати за новорічним та різдвяним столом. Поради дієтолога

Чим вінничанам краще смакувати за новорічним та різдвяним столом. Поради дієтолога

Дієтологи зауважують, масна та різноманітна їжа, може спровокувати стрес для організму людини


Чим вінничанам краще смакувати за новорічним та різдвяним столом. Поради дієтолога

За тиждень Новий Рік. Для вінничан, як і всіх українців, це свято асоціюється з багатим столом. Дієтологи зауважують, масна та різноманітна їжа, може спровокувати стрес для організму людини. Тому слід дотримуватися деяких правил, які допоможуть його оминути.

“Багато людей нині дотримуються різдвяного посту, коли не можна їсти продукти тваринного походження. І коли він завершиться на Різдво, чимало з них не знають, як увійти у звичний ритм харчування. У когось зривається “стоп-кран”. Тому слід починати з легких страв. Занадто багато їсти масної їжі навіть не раджу людям, які не постять. І доведеться на якийсь час відмовитися від смачненького”, - розповідає Галина Бурковська, дієтолог.

За спостереженнями Бурковської, чимало її пацієнтів почали відмовлятися від звичних страв, які раніше традиційно готували до новорічного столу.

“Холодці, голубці та котлети замінюють на легкі страви з овочів та фруктів. Можна придбати якісь делікатеси. І дозволити їх собі саме на свято”, - зауважує.

Тим, хто не втримався та переїв за святковим столом, краще почати їсти легкі супи.

“Навіть зварені не на м'ясі, без навару. Простий легкий суп, на овочах. А потім поступово зменшувати порції, пити багато чистої води”, - радить дієтологиня.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info