17 груд. 2020 10:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

154

0

«Дайте хоч петарди, щоб відлякувати!». Подвір’я у Могилівці та Демидівці атакують лиси

«Дайте хоч петарди, щоб відлякувати!». Подвір’я у Могилівці та Демидівці атакують лиси

Хижаки понад два тижні атакують людські подвір’я


«Дайте хоч петарди, щоб відлякувати!». Подвір’я у Могилівці та Демидівці атакують лиси

На 19-20 грудня у селах Могилівка та Демидівка Жмеринського району на Вінниччині проведуть відстріл лисиць, які понад два тижні атакують людські подвір’я.

«У людей паніка! Бо за останній час на людські подвір’я забігають лиси, наче до себе додому. І це вже не один десяток подібних випадків. А їх вже близько 30-ти. Спочатку були молоді, тепер і старі лиси. Населення переймається не лише за викрадених курей чи кролів, а й за своїх собак та котів. Вже був виявлений сказ! Довелося викликати ветеринарів, аби робили щеплення. Ситуація склалась така, що й жителі бояться з хати вийти, бо дикі тварини можуть напасти і на них, і на їх дітей», - розповіла Вінниця.info місцева староста Світлана Покиньчереда.

Лисиці забігають на подвір’я, які знаходяться на околиці, з очерету поблизу річки. За словами старости села, до спеціалістів по відстрілу звернулися ще два тижні тому.

«У них є можливість це зробити лише 19-20 грудня. Вже зібрана група, але у соціальних мережах почалося дуже жваве обговорення. Комусь не подобається, що це відбудеться на свято, комусь шкода диких тварин.

У нас в пріоритеті людські життя та спокій у селах. Ми спробували домовитися із спеціалістами, щоб перенести їх приїзд на інші дати, але ті одразу зауважили, що коли знову зможуть зібратися навіть важко спрогнозувати. А що робити людям, які вимушено залишаться у небезпеці?», - зауважила Світлана Покиньчереда.

Дикі лисиці атакують села Демидівку та Могилівку вже не перший рік.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info