30 квіт. 2016 08:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

117

0

Де на Вінниччині є багаті села

Де на Вінниччині є багаті села

 Доходи сільських громад залежать від розміщення 


Де на Вінниччині є багаті села

 За даними департаменту фінансів Вінницької ОДА завдяки бюджетній децентралізації сільські громади стають заможнішими. Найбільше щастить там, хто знаходиться на потужних автодорогах, адже завдяки акцизному збору на тютюн та алкоголь, які продаються на автозаправних станціях – зростають статки громад.

Про це повідомляє консультант з інформаційних питань проекту сприяння децентралізації ПУЛЬС Олена Павлова.

«Так на території Кинашівської сільської ради Тульчинського району, до якої входять  п’ять сіл:  Кинашів,  Нестерварка, Мазурівка, Марусине, Капки розташовані 6 заправних станцій, що дає змогу отримувати додаткові надходження у бюджет сільської громади», - зазначає О. Павлова.

Як відомо, за ініціативою Асоціації міст України 100% місцевого акцизу (5% з роздрібного продажу тютюнових та алкогольних виробів, нафтопродуктів) з 2016 року буде залишатись у бюджетах базового рівня.

Отже, традиційно найзаможнішим селом Вінниччини залишаються Якушинці. Які минулого року отримали понад 19 млн грн. до свого бюджету. Але і села інших районів, досить віддалених від центру не пасуть задніх. Є надія, що завдяки ремонту та будівництву доріг, на які у бюджеті країни передбачено 19 млрд грн. спроможність сіл залучати додаткові кошті у бюджети громад протягом наступного і поточного років суттєво зростуть.

Де на Вінниччині є багаті села 

ВИННИЦА.info