30 січ. 2018 12:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

43

0

Делегація з Вінниччини ознайомилась з роботою лікарні в Чехії

Делегація з Вінниччини ознайомилась з роботою лікарні в Чехії

 Делегація з Вінниччини ознайомилась з роботою лікарні в Чехії  


Делегація з Вінниччини ознайомилась з роботою лікарні в Чехії

 У рамках офіційного візиту до Ліберецького краю Чеської Республіки вінницька делегація відвідала регіональну лікарню. У зв’язку із реформою медичної галузі в Україні, передбачається автономізація закладів охорони здоров’я, надання їм статусу державних і комунальних некомерційних підприємств, аналоги яких уже працюють у Чехії. Відповідно, чеська сторона організувала візит делегації до однієї із лікарень Ліберецького краю, яка працює за схожим принципом вже 12 років.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької обласної ради.

Голова обласної Ради Анатолій Олійник, голови Бершадської, Ямпільської, Вінницької, Тиврівської, Літинської, Липовецької, Хмільницької, Шаргородської, Гайсинської районних рад, а також головний лікар Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова Олександр Жупанов та головний лікар Вінницького обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський поспілкувались з директором регіональної лікарні паном Річардом Лукашем. Вони обговорили основні аспекти діяльності медичного закладу, його функції та можливості. Також зупинились на питанні фінансування і утримання лікарні, надання якісних медичних послуг місцевому населенню.

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року усі районні лікарні перейдуть на фінансування Національної Служби Медицини. Чехія стала на шлях реформування своєї медичної галузі у 2000 році.

Під час екскурсії лікарнею пан Річард Лукаш ознайомив вінницьку делегацію з особливостями медичного закладу. Лікарня розрахована на 1000 місць, працює 400 лікарів та 2500 осіб обслуговуючого персоналу. Вся медицина – страхова, 70% фінансує держава, решта 30% – за рахунок укладених договорів. Усі жителі краю застраховані, щомісяця вносять плату за страхування.

Лікарня має чотири спеціалізовані центри, чотири додаткові центри, медичні та немедичні відділення. Центр включає декілька відділень, кожне з яких має головного лікаря. Основний напрям лікарні – надання невідкладної допомоги. Також є терапевтичні ліжка та денний стаціонар. У регіоні функціонують 9 лікарень, з яких 8 проліковують стільки хворих, як одна регіональна лікарня. При лікарні є наглядова рада, до якої входять представники керівництва Ліберецького краю, міста та працівники лікарні.

Делегація з Вінниччини ознайомилась з роботою лікарні в Чехії

Делегація з Вінниччини ознайомилась з роботою лікарні в Чехії - фото 2

Вінниця.info, фото - облради