29 груд. 2017 17:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

135

0

«Депутат - це не щось страшне»: як Алла Власюк і Дмитро Чаленко людям звітували

«Депутат - це не щось страшне»: як Алла Власюк і Дмитро Чаленко людям звітували

 Депутати докладно відзвітували про свою роботу перед виборцями 


«Депутат - це не щось страшне»: як Алла Власюк і Дмитро Чаленко людям звітували

 Хто б міг подумати, що звіт депутатів може стати заходом душевним і надихаючим ?! Але саме річний звіт депутатської діяльності депутата облради Дмитра Чаленко та депутата міськради Алли Власюк цілком був здатний зламати багато негативних стереотипів наших громадян та упереджень, які сформовані в українському суспільстві щодо самого поняття «депутат».

Проте захід, що проходив 20 грудня в центрі культури «Соняшник», зовні мав цілком офіційний характер. Депутати Власюк і Чаленко докладно відзвітували про свою роботу – як в цілому, так і зокрема.

Калейдоскоп добрих і корисних справ

За цифрами звіту – реальне життя, насичене і багатогранне. Тут і робота депутатів, і події територіальної громади району Вінницького олієжиркомбінату ПГ «Віоіл» у 2016 році. Ось і стали депутати з виборцями обговорювати проекти по поліпшенню життя мікрорайону – як ті, що вже завершено, так і плановані на найближче майбутнє.

– Реконструкція набережної біля вулиці Волошковій – перший проект, який ми виграли в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив» –  и його ініціювали і майже зробили, – сказав Дмитро Чаленко. – Сподіваюсь, що весною ми всі будемо відпочивати на цій набережній, а 19 січня там вже буде проводитися загальноміське свято Водохреща.

– Ми розвиваємо наш мікрорайон, і завдяки зусиллям мешканців був поданий і виграний другий наш проект в рамках програми «Бюджет громадських ініціатив» на 2017 рік, – сказала Алла Власюк. – Це новий мультифункціональний стадіон, і я думаю, що він стане гарним продовженням ідеї благоустрою озера.

Далі виборцям був представлений справжній калейдоскоп добрих і корисних справ депутатів Власюк і Чаленко з ілюстраціями та коментарями. І не було серед них справ дрібних чи малозначущих. Тому що кожне поліпшення зовнішніх умов проживання людей змінює на краще їхнє життя в цілому.

Подолання людської недовіри

От ніколи раніше освітлювалося перехрестя вулиць Чумацькій і Могильчака, а тепер – будь ласка. Там встановлено 10 стовпів з енергоефективним освітленням, і мешканцям стало безпечно та комфортно. І у дворі будинку по вулиці Гладкова, 14 теж зараз є освітлення, якого споконвіку там не було.

– Не вірили, казали, що 10 років нічого не робилося, але бачите: спільними зусиллями ми зробили цей проект, і зараз є освітлення на цій вулиці, – прокоментував цю ситуацію Дмитро Чаленко.

І таке подолання людської недовіри – майже в кожному конкретному випадку. Зусиллями депутатів Власюк і Чаленко з'явилися у мікрорайоні і пішохідний перехід на вулиці Чумацькій, і дорожнє покриття по вулиці Сергєєва-Ценського, і асфальтування вулиці Кармелюка, і дитячий майданчик по вулиці Кутузова, і зупинки-павільйони на Чумацькій біля амбулаторії та на вулиці Бучми, і навіс над ФАПом, і багато інших необхідних людям покращень у навколишньому просторі.

От, наприклад, створення доступного та зручного проходу до школи №22, який було зроблено яскраво, цікаво і креативно – це проект, що був особисто підтриманий прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом в рамках «Аукціону проектів». А ще у списку звітних справ депутатів – проведення багатьох свят, майстер-класів для дітей і спортивних заходів, які сподобались людям і, скоріш за все, стануть традицією мікрорайону.

«Депутат - це не щось страшне»: як Алла Власюк і Дмитро Чаленко людям звітували

«Все дійсно починається з кожного із нас»

Як зазначили депутати, майже все, що вдалося зробити їм у 2016 році, створено за ініциативи тих мешканців, які своєю активною громадянською позицією не стояли осторонь, а надавали  письмові  та усні звернення. Адже тільки завдяки тому, що люди звертаються до своїх депутатів, вони стають рушальною силою в тому, щоб влада робила кроки для покращення.

– Ще багато необхідно зробити в нашому мікрорайоні, і нам потрібні ваші підтримка, ваші  ідеї та пропозиції – нам треба допомагати один одному, – сказала Алла Власюк. – Все дійсно починається з кожного із нас. Ми – ваші виконавці. Фактично, ви нас найняли, щоб ми висловлювали ваші думки і побажання.

– Дуже велика команда за нашими плечима. Нас, як депутатів, підтримує керівництво області і міста, и все, що ми робимо, виконується за участю відповідних департаментів і служб, – сказав  Дмитро Чаленко. – Таке розуміння влади міста і області допомагає нам всім отримувати швидкий результат, і я сподіваюся, що в подальшому ми теж будемо досягати поставлених цілей.

«Депутат - це не щось страшне»: як Алла Власюк і Дмитро Чаленко людям звітували - фото 2

Коли співпадають слово і діло

– Я прожила в этом районе 60 лет – он всегда был такой убогий, заброшенный, – сказала Світлана Адамівна Машталер, яка більш ніж 10 років була головою та секретарем квартального комітету. – И можно сравнить, сколько хорошего и как много только за этот год сделали наши милые и дорогие депутаты. Это молодая команда, и они вложили много труда и доброты ко всем нам...

– Я теж все життя прожила на цьому поселку, і то що зараз тут робиться  – велика радість для людей, – сказала Світлана Яцуляк. – А діти як радіють за стадіон, що буде, та за майданчик!

Далі говорити хотіли майже всі виборці, що зібралися у залі «Соняшника». І кожен виступ був висловом щирої вдячності людей і сподіванням на подальшу плідну працю депутатів Власюк і Чаленко.

«І я, і я хочу подякувати! Вони живуть проблемами нашого мікрорайону і сприяють тому, щоб він покращився, щоб благоустрій був».

«Ви не просто роздаєте обіцянки на право і на ліво – ви їх виконуєте».

«Ви приклад депутатів – завжди присутні на всіх заходах, не звітуєте на папері і робите не для «галочки». Видно по вас – ваша простота така, що не відчуваєш, що депутат. Депутат – це не щось страшне. Дійсно, оживає мікрорайон. Ви розвіюєте  стереотип, що депутати беруть вигоду для себе».

«Я вам теж, як всі люди, вдячний, тому що у вас співпадають слова і діло – йдуть разом. По слову Божому, хто стукає, тому відчиняють. І чим більше людей буде звертатися до вас, казати свої пропозиції, то, по можливості, воно все буде правильно рішатися. Спасибі вам велике, тому що раніше в нас були одні обіцянки. А ви проживаєте життя разом з нашим мікрорайоном. Дуже подобається, що ви прості люди. Що можна легко, спокійно до вас підійти. Може хтось і боявся раніше, тому що перед цим були депутати, які себе трошки високо ставили».

«Дякуємо вам! Бажаємо здоров'я, Божого благословення, удачі, успіхів і таким чином працювати далі, не зупинятися. І надійних друзів!».

– Нас в бізнесі навчили так: «Сказав – зроби, а якщо не можеш, то не говори», – сказала депутат Алла Власюк. – А в наших сім'ях нам кажуть: «То ти на роботі пропадаєш, то ти депутат, а коли ти вже нам увагу приділиш?». Але ж питання в тому, як не я, то хто? Як не ми, то хто? Як не ви, то хто? Ми всі повинні разом робити нашу справу. Тому що казати, що все погано – це просто. А зробити  так, щоб було добре, це тяжко, але це треба робити.

– Найголовніше – що ми рухаємося. Крок за кроком, – сказав депутат Дмитро Чаленко. – І я вам точно кажу: наступний рік буде кращий ніж цей.

«Депутат - це не щось страшне»: як Алла Власюк і Дмитро Чаленко людям звітували - фото 3

«Депутат - це не щось страшне»: як Алла Власюк і Дмитро Чаленко людям звітували - фото 4

«Депутат - це не щось страшне»: як Алла Власюк і Дмитро Чаленко людям звітували - фото 5

«Депутат - це не щось страшне»: як Алла Власюк і Дмитро Чаленко людям звітували - фото 6