18 лют. 2020 11:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

75

0

Депутата Вінницької облради, якого обвинувачують в «побитті» колеги, примусово приведуть в суд

Депутата Вінницької облради, якого обвинувачують в «побитті» колеги, примусово приведуть в суд

Суд застосував привід до Юрія Яремчука, через його неявку в судове засідання


Депутата Вінницької облради, якого обвинувачують в «побитті» колеги, примусово приведуть в суд

Вінницький міський суд застосував до депутата облради, який обвинувачується у необережному завданні тілесного ушкодження колезі-депутатці привід через органи внутрішніх справ. Тобто, обвинуваченого примусово приведуть на судове засідання.

Про це повідомляє Вінницький міський суд.

У провадженні Вінницького міського суду Вінницької області перебуває кримінальна справа стосовно депутата Вінницької обласної Ради,. Відповідно до обвинувачення, в березні 2018 року під час сесії Вінницької обласної Ради між обвинуваченим та депутаткою виник конфлікт, в наслідок якого остання потрапила до лікарні. В судове засідання обвинувачений не з’являвся.

На думку прокурора обвинувачений таким чином намагається затягнути судовий розгляд.

Потерпіла та представник потерпілої підтримали думку прокурора.

Захисник заперечив проти застосування до обвинуваченого привід, оскільки останній йому повідомив, що знаходиться на стаціонарному лікуванні в медичному закладі.

Заслухавши думку прокурора, враховуючи що явка обвинуваченого в судове засідання є обов’язковою суд задовольнив клопотання прокурора та застосував до обвинуваченого привід через органи внутрішніх справ, відповідно до ч. 1 ст. 140 КПК України.

Суд відклав розгляд справи на 21 лютого 2020 року.

Як повідомляла редакція Вінниця.info, 29 березня 2018 року сесія облради починалась зі звіту голови, але трибуну на 1,5 години заблокували представники партій «Батьківщина» і «Свобода». Коли голова облради вийшов з зали на перемовини з представниками зазначених партій, в сесійному залі «опоблоківець» Юрій Яремчук, перестрибуючи через стільці, «сперся» об голову Тетяни Редько. Із заявою про побиття депутатка звернулася до правоохоронних органів.

Довідково: ч. 1 ст. 140 КПК визначає, що привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час.

Важливо: якщо за судовим викликом у судове засідання не прибув обвинувачений, до якого не застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою, суд відповідно до ст. 323 Кримінального процесуального Кодексу України має відкласти судовий розгляд, призначити дату нового засідання і вжити заходів до забезпечення прибуття цієї особи до суду.

Вiнниця.info