1 лип. 2016 12:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

69

0

Депутати облради зробили «вечірнє кіно» з питання по керівнику «Вінницякіно»

Депутати облради зробили «вечірнє кіно» з питання по керівнику «Вінницякіно»

 Вечірнє кіно в облраді з «Вінниця кіно»


Депутати облради зробили «вечірнє кіно» з питання по керівнику «Вінницякіно»

 30 червня після 18 години депутати Вінницької обласної ради зібралися на позачергову сесію, щоб вирішити, чи виносити стягнення директору ОКП «Вінницякіно» Миколі Безносюку, якого звинувачують у неефективному використанні бюджетних коштів, що були призначені на розвиток підприємства.

Серед порушень, які виявила фінансова інспекція – самовільне призначення керівником «Вінницякіно» доплат та премій, що водії підприємства за сумісництвом працювали у обласній філармонії. Також, під час візиту комісії з депутатів ОДА на підприємство, було виявлено, що Безносюк підписав документи про передання міській раді 50 соток землі, яка була у розпорядженні обласної ради. Тепер на ділянці у приміщеннях, які раніше належали «Вінниця кіно», зберігають дрова, а на землях, де були фруктові дерева, виросли приватні будинки.    

Позачергове засідання 30 червня почали з виступу начальника управління культури і мистецтв ОДА Станіслава Городинського. Він зазначив, що Безносюк після догани обласних депутатів, яку отримав 26 лютого, продовжує працювати на посаді директора комунального підприємства, справляється зі своїми обов’язками, та навіть виправляє помилки.

«Пройшли зміни після першої догани. Я скажу, що Микола Сергійович виконує свої обов’язки. Одним кіном не можна вирішити всі проблеми, в нас в культурі дуже багато проблем. Стосовно Миколи Сергійовича – він працює, скорочено 7 ставок, він шукає, щоб здати в оренду деякі приміщення», - розповів начальник управління культури.

Після виступу керівника управління культури депутат Юрій Яремчук («опозиційний блок» – ред.) нагадав про територію, яка перейшла з власності «Вінницякіно» у руки нових власників після того, як Безносюк підписав документи про передачу ділянки. Депутат також зазначив, що розпорядником землі, яку нині втратило підприємство, була обласна рада. І без дозволу облради не можна було підписувати акти про передачу.

Коли до слова запросили Миколу Безносюка. Той доповів, що на посаді працює 18 років та сам запрошував контролюючі служби, щоб проводили перевірки підприємства.

«Кожен керівник знаходить якісь ситуації, що мають місце порушення. Мене перевіряла і фінансова інспекція, яку я сам просив, давав запит до фінансової інспекції, щоб мене перевірили, є певні порушення, які в ході ревізії були усунуті. Мене перевіряли правоохоронні органи, мене перевіряла прокуратура. Якщо потрібно – я готовий до всіх перевірок. Гектар землі нікому я не продавав. Якщо хтось знайде якусь частку землі – то у власності міської ради», - сказав Безносюк.

Натомість, коли справа дійшла до проведення голосування за те, щоб здійснити дисциплінарне покарання Миколі Безносюку у вигляді догани, депутати помітили, що в залі їх 46 із обраних 84-ох – а це надто мало, щоб приймати рішення. Юристи облради зазначили, що існує визначений строк з 6 червня до 7 липня, коли власник може винести догану керівнику комунального підприємства.

Після виявлення такого факту депутати провели голосування у складі 43 осіб та після оголошення, що рішення не прийнято залишили сесійну залу.

Депутати облради зробили «вечірнє кіно» з питання по керівнику «Вінницякіно»

Депутати облради зробили «вечірнє кіно» з питання по керівнику «Вінницякіно» - фото 2

Депутати облради зробили «вечірнє кіно» з питання по керівнику «Вінницякіно» - фото 3

Депутати облради зробили «вечірнє кіно» з питання по керівнику «Вінницякіно» - фото 4

Депутати облради зробили «вечірнє кіно» з питання по керівнику «Вінницякіно» - фото 5

Депутати облради зробили «вечірнє кіно» з питання по керівнику «Вінницякіно» - фото 6

Вінниця.інфо