20 січ. 2017 16:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

66

0

Депутати створюють «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля», замість «Вінницякіно»

Депутати створюють «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля», замість «Вінницякіно»

 Визначились із керівником нового підприємства 


Депутати створюють «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля», замість «Вінницякіно»

 Депутати Вінницької облради спільно з департаментом культури облдержадміністрації підготували проект рішення, відповідно до якого планують створити новий комунальний заклад - «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля» та ліквідувати існуючий - «Вінницякіно». Для нового закладу вже обрали керівника. Проект розглянуть на сесії облради.

Відповідний проект рішення опубліковано на сайті Вінницької обласної ради.

«…1. Створити комунальний заклад «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля».

2. Затвердити Статут комунального закладу «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля», що додається.

3. Призначити в.о. директора комунального закладу «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля» Олійника Миколу Яковича.

4. Доручити в.о. директора комунального закладу «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля» здійснити всі організаційно-правові заходи щодо державної реєстрації юридичної особи та Статуту, про що поінформувати управління спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області в місячний термін (з наданням копії Статуту).

5. Припинити шляхом ліквідації юридичну особу - обласне комунальне підприємство «Вінницякіно» (код ЄДРПОУ 02403475), розташовану за адресою: 21010, м. Віннниця, вул. Ботанічна, 15.

6. Попередити директора обласного комунального підприємства «Вінницякіно» Безносюка Миколу Сергійовича про наступне його вивільнення у зв’язку з припиненням юридичної особи.

7. Створити ліквідаційну комісію з припинення юридичної особи шляхом ліквідації обласного комунального підприємства «Вінницякіно» (далі - ліквідаційна комісія) у складі, що додається.

8. Ліквідаційній комісії здійснити організаційно-правові заходи щодо ліквідації обласного комунального підприємства «Вінницякіно», відповідно до вимог чинного законодавства.

9. Голові ліквідаційної комісії (Безносюк М.С.) здійснити організаційно- правові заходи щодо виконання статті 22 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

10. Встановити строк заявлення кредиторами своїх вимог до обласного комунального підприємства «Вінницякіно» - два місяця з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення обласного комунального підприємства «Вінницякіно».

11. Закріпити на праві оперативного управління за новоствореним комунальним закладом «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля» майно обласного комунального підприємства «Вінницякіно».

12. Ліквідаційній комісії та комунальному закладу «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля» здійснити передачу-приймання майна, зазначеного в пункті 11 цього рішення, відповідно до чинного законодавства, з оформленням необхідних документів.

13. Обласній державній адміністрації забезпечити проведення, згідно чинного законодавства, усіх необхідних заходів, пов’язаних з ліквідацією обласного комунального підприємства «Вінницякіно» та створення і функціонування комунального закладу «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля» за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на галузь культури.

14. Внести у додаток №2 до рішення 23 сесії Вінницької обласної Ради З скликання від 12 жовтня 2001 року №483 «Про управління об’єктами спільної власності територіальних громад області, розділ «Установи культури», наступні зміни та доповнення: 14.1. Вилучити пункт: «4. Обласне комунальне підприємство «Вінницякіно»; 14.2. Доповнити пунктом: «16. Комунальний заклад «Центр кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля».

15. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійні комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини (Станіславенко Л.А.), з питань регулювання комунальної власності та приватизації (Масленніков О.Г.), з питань бюджету, фінансів та обласних програм (Мазур Г.Ф.)», - зазначено в документі.

Нагадаємо, питання функціонування комунального підприємства «Вінницякіно» підіймалось неодноразово. Про ефективність роботи підприємства заговорили, коли депутати обласної ради готували проект бюджету на 2016 рік, яким було передбачено 1,8 млн. з обласного бюджету на фінансування підприємства.

Вінниця.info