22 верес. 2016 16:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

52

0

Депутати Вінниччини просять Раду переглянути «закон Савченко»

Депутати Вінниччини просять Раду переглянути «закон Савченко»

 Обранці вимагають переглянути так званий «закон Савченко», через який на вже вийшли сотні рецидивістів.


Депутати Вінниччини просять Раду переглянути «закон Савченко»

 22 вересня депутати Вінницької облради під час чергової сесії проголосували за звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до Кримінального кодексу в порядок зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання осіб, які скоїли особливо тяжкі злочини проти життя і здоров’я громадян. Тобто, обранці вимагають переглянути так званий «закон Савченко», через який на вже вийшли сотні рецидивістів.

«Відповідно до Кримінального кодексу України - особливо тяжким злочином є злочин, за який передбачене основне покарання у вигляді штрафу в розмірі понад двадцять п'ять тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, позбавлення волі на строк понад десять років або довічного позбавлення волі.

До Вінницької обласної Ради надходять численні звернення громадян - жителів Вінницької області, щодо наслідків дії закону № 838-УІІІ від 26.11.2015 р. (Закон Надії Савченко) «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання».

Вивчивши на постійних комісіях практику перерахування судами строку покарання у строк ув’язнення, депутати обласної Ради прийшли до висновку, що дія даного закону призводить до передчасного виходу з місць позбавлення волі злочинців, які вчинили особливо тяжкі злочини проти життя та здоров’я особи. Це в подальшому може призвести до погіршення криміногенної ситуації як в нашій області, так і в Україні вцілому.

Виходячи з вищевикладеного, з метою зняття соціальної напруги та керуючись чинним законодавством, Вінницька обласна Рада звертається до Верховної Ради України з проханням розробити та внести зміни до Кримінального кодексу України, вилучивши з під дії змін, внесених «Законом Савченко», таку категорію злочинів, як особливо тяжкі проти життя та здоров’я особи», - йдеться в зверненні.

Нагадаємо, що під час сесії т.в.о. начальника ГУ НП Вінниччини Юрій Педос зауважив, що за два роки в регіоні на волю вийдуть 2,5 тисячі осіб, яким перерахують термін відбування покарань по «закону Савченко».

Вінниця.info