18 квіт. 2017 10:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

53

0

Депутати Вінницької облради не підтримали звернення щодо не дійсного рішення про абонплату за газ

Депутати Вінницької облради не підтримали звернення щодо не дійсного рішення про абонплату за газ

Депутати Вінницької облради не підтримали звернення щодо не дійсного рішення про абонплату за газ


Депутати Вінницької облради не підтримали звернення щодо не дійсного рішення про абонплату за газ

18 квітня на сесії Вінницької обласної Ради не прийняли звернення до керівництва держави щодо скасування «абонплати» за газ.

«За результатами реєстрації, прибули 45 депутатів з 84. Сесія повноважна розпочати роботу. Сесію оголошую відкритою», - повідомив голова облради Анатолій Олійник.

Під час засідання депутат Олександр Крученюк (БПП) запропонував зняти з розгляду звернення, так як воно є застарілим. Пропозицію не підтримано, лише 16 голосів (за). Інший депутат Сергій Кривешко (Радикальна партія Ляшка) запропонував внести зміни до рішення, аби газотранспортні мережі передати у власність громад, які скидались грошима, щоб провести газ. Пропозицію підтримано.

Але за результатами голосування, звернення до керівництва держави не підтримано. «За» лише 36 голосів з 50 зареєстрованих на сесії депутатів.

«Звернення

Депутатів Вінницької обласної ради 7 скликання до Президента України Порошенка П. О., Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Генеральної прокуратури України, Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування рішення НКРЕКП від 28 березня 2017 року, яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання Ми, депутати Вінницької обласної Ради, вважаємо неприпустимим і безпідставним рішення Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо встановлення абонентської плати за підключення до системи газопостачання від 28 березня 2017 р.

Так, згідно з цим рішенням, з 1 квітня 2017 року споживачі будуть вимушені платити щомісяця абонентську плату за підключення до системи газопостачання незалежно від фактичного обсягу споживання газу.

НКРЕКП хоче вилучити транспортну складову з загального тарифу та ввести окрему абонентську плату. Інакше кажучи, кожна сім’я повинна буде додатково сплачувати ще 92 грн/міс.

Це рішення боляче вдарить по громадянах, які і так економно споживали газ. Найбільше постраждають ті абоненти, які сезонно користуються газом, мало його споживають, не мають лічильників і мають велику кількість прописаних мешканців на своїй площі.

Дане рішення ми вважаємо обтяжливим для українського народу, адже за останній час споживчі ціни сильно виросли, люди і без того знаходяться за межею бідності.

Вимагаємо негайно скасувати грабіжницьке та необгрунтоване рішення НКРЕКП від 28 березня 2017 року, яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання. Президенту України винести указ про звільнення членів НКРЕКП, які прийняли незаконне рішення про абон7плату 28 березня 2017 року. Кабінету Міністрів України та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг - оприлюднити методику розрахунку та обґрунтування існуючих тарифів на послуги газопостачання населенню, знизити цину на газ для споживачів. Генеральній прокуратурі України провести всебічне розслідування на предмет незаконного рішення посадовцями НКРЕКП та прийняти відповідні рішення», - зазначено в зверненні.

Як відомо, рішення регулятора щодо введення абонплати за газ було призупинено до 10 квітня, потім рішення взагалі скасували.

Варто відмітити, що депутати намагались повернути на голосування ддане звернення другий раз, але і вдруге його не підтримали.

Загалом, під час позачергової сесії розглянули 4 питання. Засідання проходило з пікетом жителів Агрономічного, які вимагали не давати землю ВНАУ.

Вінниця.info