14 квіт. 2020 09:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

100

0

Депутатів Вінницької облради «збирають» на дистанційну сесію: як будуть голосувати і рахувати

Депутатів Вінницької облради «збирають» на дистанційну сесію: як будуть голосувати і рахувати

На розгляд пленарного засідання виносять два питання


Депутатів Вінницької облради «збирають» на дистанційну сесію: як будуть голосувати і рахувати

Заступник голови Вінницької обласної ради Михайло Кременюк підписав розпорядження про скликання позачергової сесії. Пленарне засідання проведуть 16 квітня 2020 року о 10.00 годині в режимі відеоконференції (дистанційне засідання).

Про це йдеться в повідомленні Вінницької обласної ради.

На розгляд пленарного засідання виносять два питання:

  • Про внесення доповнень до рішення 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року № 31 «Про Регламент Вінницької обласної Ради 7 скликання»;
  • Про внесення змін до рішення 41 сесії обласної Ради 7 скликання від 17 грудня 2019 року № 885 «Про обласний бюджет на 2020 рік».

У Вінницькій облраді 84 депутати. Визначено Порядок проведення сесії в режимі відеоконференції на час карантину:

Забезпечення проведення засідання в режимі відеоконференції здійснюється у сесійній залі приміщення обласної Ради за адресою: вул. Соборна, 70, м. Вінниця.

Організаційне забезпечення проведення засідання сесії обласної Ради в режимі відеоконференції покладається на голову обласної Ради, а в разі його відсутності – на заступника голови обласної Ради.

Технічне забезпечення покладається на виконавчий апарат обласної Ради.

Учасники, які беруть участь у засіданні в режимі відеоконференції поза межами сесійної зали, використовують власні технічні засоби.

До порядку денного сесії обласної Ради в режимі відеоконференції можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до обласного бюджету, інші питання щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами, епідеміями та пандеміями, чи реалізації повноважень, пов’язаних з такими обставинами, процедурні питання.

Порядок проведення засідання в режимі відеоконференції повинен забезпечувати:

  • можливість реалізації прав депутатів обласної Ради;
  • ідентифікацію особи, яка бере участь у засіданні;
  • встановлення та фіксацію результатів голосування стосовно кожного питання.

Усі присутні у сесійній залі під час засідання в режимі відеоконференції, повинні дотримуватися встановлених правил щодо карантину, відповідних санітарно-гігієнічних та санітарно-епідеміологічних правил і норм.

Під час пленарного засідання обласної Ради в режимі відеоконференції лічильна комісія обласної Ради здійснює:

  • реєстрацію депутатів обласної Ради;
  • підрахунок голосів під час голосування.

У сесійній залі можуть перебувати:

1) голова обласної Ради, заступники голови обласної Ради;

2) члени лічильної комісії обласної Ради;

3) голова обласної державної адміністрації;

4) особи, які доповідають чи інформують з питань порядку денного пленарного засідання сесії обласної Ради (в разі потреби);

5) працівники виконавчого апарату обласної Ради.

Як проводитимуть голосування і «виступи»

Перед відкриттям пленарного засідання обласної Ради лічильна комісія проводить реєстрацію депутатів обласної Ради.

Головуючий повідомляє про результати реєстрації депутатів обласної Ради.

Головуючий відкриває пленарне засідання обласної Ради в режимі відеоконференції у разі, якщо для участі в ньому зареєструвалися більшість депутатів від загального складу обласної Ради.

Перед початком роботи пленарного засідання обласної Ради в режимі відеоконференції та після його закриття лунає Державний Гімн України.

Після відкриття пленарного засідання обласної Ради головуючий повідомляє про початок розгляду питань порядку денного. По кожному питанню порядку денного головуючий оголошує назву проєкту рішення та надає слово доповідачу.

Час для доповіді на пленарному засіданні в режимі відеоконференції встановлюється в межах до 5 хвилин. В окремих випадках цей час може бути збільшено. Час для співдоповідей, інформацій - до 3 хвилин. Для виступів у дебатах надається до 2 хвилин.

Для відповідей на запитання доповідачам відводиться до 5 хвилин.

Пропозиції, зауваження, які були висловлені депутатами на пленарному засіданні обласної Ради в режимі відеоконференції, фіксуються головуючим на пленарному засіданні.

Після закінчення обговорення питання головуючий на сесії оголошує про початок голосування. На голосування виносяться усі пропозиції, зауваження та доповнення, що надійшли від депутатів обласної Ради під час обговорення відповідного питання.

Відкрите голосування в режимі відеоконференції здійснюється виключно шляхом поіменного голосування з фіксацією лічильною комісією персональних результатів голосування кожного депутата.

Депутат обласної Ради зобов’язаний особисто здійснювати своє право на голосування.

Трансляція сесії відбуватиметься на офіційному сайті обласної Ради.

Вінниця.info