25 листоп. 2022 11:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Політика
0

193

0

Депутати Вінницької облради хочуть заборонити діяльність УПЦ московського патріархату. Проголосували звернення

Депутати Вінницької облради хочуть заборонити діяльність УПЦ московського патріархату. Проголосували звернення

«За» проголосували 58 депутатів обласної ради


Депутати Вінницької облради хочуть заборонити діяльність УПЦ московського патріархату. Проголосували звернення

У Вінницькій обласній раді на сесії 25 листопада проголосували звернення щодо заборони діяльності Української православної церкви в єдності з московським патріархатом, релігійних організацій з центром в країні-агресорі на території України.

«Ми це питання обговорили з вами, розглянули на комісії. Пропоную за основу і в цілому. Прошу підтримати», - сказав голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий.

«За» проголосували 58 депутатів обласної ради.

«На сьогодні в Україні діє Українська православна церква в єдності з московським патріархатом та інші релігійні організації з центром в країні-агресорі, які ідеологічно обґрунтовують і підтримують війну та виправдовують всі військові злочини, що скоює росія на території України.

Значна кількість духовенства виявляють антиукраїнську та антидержавну позицію, про що свідчать результати проведених санкціонованих обшуків СБУ за місцем проживання митрополита однієї з єпархій УПЦ МП на території Вінниччини. Вказана особа розміщувала публікації на власному інтернет-ресурсі проросійського змісту, а також заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Ці та інші факти є свідченням, що діяльність УПЦ МП підриває територіальну цілісність, соборність та державність України.

Ми, депутати Вінницької обласної Ради 8 скликання, усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями Вінниччини, вважаємо неприпустимим подальше існування та діяльність Української православної церкви в єдності з московським патріархатом та інших релігійних організацій з центром в країні-агресорі в Україні загалом, та на Вінниччині зокрема.

Вінницька обласна Рада 8 скликання, враховуючи антиукраїнську та антидержавну позицію релігійних організацій Української православної церкви в єдності з московським патріархатом та інших релігійних організацій з центром в країні-агресорі з метою захисту суверенітету, національної безпеки і територіальної цілісності, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжрелігійної ворожнечі, звертається до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з пропозицією прийняти закон про заборону діяльності Української православної церкви в єдності з московським патріархатом та інших релігійних організацій з центром в країні-агресорі в Україні для уникнення реальних та потенційних ризиків загрози національній безпеці України», - зазначено у зверненні.

Як відомо, Служба безпеки викрила керуючого однією з єпархій УПЦ МП у Вінницькій області, який підготував пропагандистські листівки, де виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію східних та південних районів України.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info