27 верес. 2019 10:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

59

0

На сесії облради затвердили проект рішення щодо перспективного плану формування громад Вінниччини

На сесії облради затвердили проект рішення щодо перспективного плану формування громад Вінниччини

Депутати Вінницької облради погодили проект рішення щодо перспективного плану формування громад


На сесії облради затвердили проект рішення щодо перспективного плану формування громад Вінниччини

26 вересня, під час роботи у сесійній залі, депутати Вінницької облради затвердили проект рішення щодо перспективного плану формування територіальних громад Вінницької області.

Про це йдеться на сайті Вінницької облради.

Згідно з прийнятим рішенням, до складу Вороновицької селищної ОТГ Вінницького району входять Вороновицька територіальна громада, Комарівська, Побережненська, Степанівська, Оленівська, Гуменська та Жабелівська територіальні громади. Також до складу Вороновицької ОТГ Вінницького району увійшли три територіальні громади Тивріського району: Марківська, Шендерівська та Тростянецька територіальні громади і одна громада Немирівського району – Кудлаївська територіальна громада.

До складу Гавришівської сільської ОТГ Вінницького району увійшли чотири територіальні громади – Гавришівська, Великокрушлинецька, Малокрушлинецька та Стадницька територіальні громади.

У складі Лука-Мелешківської територіальної громади Вінницького району знаходиться Лука-Мелешківська, Іванівська, Яришівська та Пилявська територіальні громади.

Якушинецька сільська об’єднана територіальна громада Вінницького району складається з Якушинецької, Ксаверівської, Майданської, Некрасівської, Дашковецької та Микулинецької територіальних громад.

На сесії облради затвердили проект рішення щодо перспективного плану формування громад Вінниччини

Також прийнятим рішенням депутати затвердили пропозиції й стосовно перспективного плану формування громад Калинівського району. Зокрема, Калинівської міської ОТГ, до якої увійшли Калинівська та Дружелюбівська територіальні громади. На розгляд депутатам був запропонований перспективний план формування Калинівського району із Корделівською територіальною громадою. За пропозицією депутата обласної Ради Олександра Крученюка, цей населений пункт було виключено із списку запропонованого для затвердження щодо формування складу Калинівської ОТГ.

До складу Павлівської сільської ОТГ Калинівського району увійшли Павлівська та Мізяківська територіальні громади.

На сесії облради затвердили проект рішення щодо перспективного плану формування громад Вінниччини  - фото 2

Зміни також відбулися й у Тиврівському районі. Зокрема, до складу Сутисківської селищної ОТГ увійшли Сутисківська та Шершнівська сільські ради.

Окрім цього, за пропозицією депутата обласної Ради Геннадія Мазура до проекту рішення «Про внесення змін до рішення 37 сесії обласної Ради 7 скликання від 05 березня 2019 року №785 «Про схвалення у новій редакції проекту перспективного плану формування територіальних громад Вінницької області» було додано село Гранів Гайсинського району. Так, до складу Гранівської сільської ОТГ увійшли Гранівська та Михайлівська територіальні громади.

На сесії облради затвердили проект рішення щодо перспективного плану формування громад Вінниччини  - фото 3

На сесії облради затвердили проект рішення щодо перспективного плану формування громад Вінниччини  - фото 4

Вінниця.info