25 верес. 2020 11:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

111

0

Депутати Вінницької облради ухвалили рішення щодо зниження тарифів на тепло та гарячу воду

Депутати Вінницької облради ухвалили рішення щодо зниження тарифів на тепло та гарячу воду

Це пов’язано зі зниженням ціни на газ та завдяки економії на окремі пункти витрат у комунальників.


Депутати Вінницької облради ухвалили рішення щодо зниження тарифів на тепло та гарячу воду

24 вересня під час сесії Вінницької обласної ради під головуванням Анатолія Олійника депутати розглянули й затвердили два питання, що стосуються тарифів на теплову енергію та постачання гарячої води для населення, бюджетних установ та організацій, госпрозрахункових споживачів та релігійних організацій комунальним підприємством «Вінницяоблтеплоенерго», а також його дочірнім підприємством «Альтернативна теплова енергія». Згідно з ухваленим рішенням, тарифи на тепло та гарячу воду знизять.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

Як йдеться в повідомленні, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 (зі змінами), 29 травня 2020 року, КП «Вінницяоблтеплоенерго», подало до обласної Ради заяву та розрахунки тарифів на теплову енергію із проханням встановити тарифи на період з 1 жовтня 2020 р. по 30 вересня 2021 року із врахуванням вартості газу на рівні квітня 2020, згідно з чинними на момент подачі документів вимогами щодо формування тарифів на теплову енергію.

«Зазначені тарифи були нижчими від діючих тарифів на теплову енергію від 0,5% для бюджетних споживачів до 9,9% для населення без центральних теплових пунктів. У грошовому еквіваленті зменшення складало близько 10 грн/Гкал для бюджетних споживачів та 208 грн/Гкал для населення без централізованого теплопостачання», – йдеться в інформації «Вінницяоблтеплоенерго».

Під час розгляду матеріалів та враховуючи запропоновані облдержадміністрацією та постійною комісією обласної Ради з питань бюджету, фінансів та обласних програм напрямів оптимізації витрат, витрати на теплову енергію були знижені на 5 млн 977 тис. грн за рахунок:

1. Врахування економії, яку отримає підприємство від встановлення та введення в експлуатацію фотоелектричної станції (встановлення якої запланували закінчити в ІІІ кварталі 2020 р.). Економія – 2 млн 152 тис. грн.

2. Оптимізації фонду заробітної плати за рахунок зниження його преміальної частини, що дозволило скоротити витрати ще на 3 млн 385 тис. грн.

3. Зменшення витрат на спецодяг у загальновиробничих витратах на 440 тис. грн.

В результаті цих заходів тариф на теплову енергію депутати прийняли рішення скоротити ще на 76 грн за 1 Гкал, тобто від діючого тарифу зниження становить від 4,57% для бюджетних споживачів до 13,5% для населення без централізованого теплопостачання. У грошах зниження від чинних тарифів становить майже 90 грн/Гкал для бюджетних споживачів до 284 грн/Гкал – для населення без централізованого теплопостачання.

Також, за інформацією комунального підприємства «Вінницяоблтеплоенерго», для населення м. Гайсина зниження склало 883,01 грн/Гкал, або 42%; для населення м. Бар – 797 грн/Гкал, або 38%; для населення м. Хмільник зниження – 608 грн/Гкал, або 29%.

Нагадаємо, раніше у Вінницькій ОДА надали рекомендації з приводу зниження тарифів на опалення та гарячу воду. Тоді голова облдержадміністрації зазначив, що остаточне рішення мають ухвалити депутати обласної ради.

Також на останній сесії обласної ради 7-го скликання депутати ухвалили рішення щодо виплат членам сімей загиблих військових.

Як відбувалася сесія, дивіться у нашому фоторепортажі.

Депутати Вінницької облради ухвалили рішення щодо зниження тарифів на тепло та гарячу воду

Депутати Вінницької облради ухвалили рішення щодо зниження тарифів на тепло та гарячу воду - фото 2

Депутати Вінницької облради ухвалили рішення щодо зниження тарифів на тепло та гарячу воду - фото 3

Вінниця.info, фото – з сайту облради