29 жовт. 2020 14:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

97

0

Депутати Вінницької облради виділили на розвиток скаутського руху більше 13 мільйонів гривень

Депутати Вінницької облради виділили на розвиток скаутського руху більше 13 мільйонів гривень

За ці кошти планують організувати майстер-класи з методик вивчення ІТ-спеціальностей, літні денні табори, хакатони, перегони програмових керованих рухових роботів, змагання, виставки, олімпіади, тренінги, семінари та гуртки.


Депутати Вінницької облради виділили на розвиток скаутського руху більше 13 мільйонів гривень

29 жовтня під час позачергової сесії Вінницької обласної ради депутати підтримали програму молодіжного скаутського руху ІТ-SCOUTS. Загалом на фінансування скаутського руху в області виділяють 13 мільйонів 555 тисяч гривень. За ці кошти планують організувати майстер-класи з методик вивчення ІТ-спеціальностей, літні денні табори, хакатони, перегони програмових керованих рухових роботів, змагання, виставки, олімпіади, тренінги, семінари та гуртки.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради.

Як йдеться в повідомленні, відповідний проект рішення «Про Обласну цільову соціальну програму підтримки молодіжного технічного скаутського руху ІТ-SCOUTS на 2021-2025 роки» розглянули постійні комісії обласної ради за подачею Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

Ця програма, як зазначають у Департаменті, створить сприятливі умови для розвитку молодіжного технічного скаутського руху, науково-технічного потенціалу молоді, підтримки креативних ідей та перетворення їх в інноваційні продукти та послуги. Також вона активізує залучення інвестицій в інноваційну діяльність.

Нагадаємо, під час позачергової сесії депутати облради ухвалили рішення щодо передачі в амбулаторії області 33 спецавтомобілі Renault Duster та створення обласного Центру громадського здоров’я. Також в Липовецьку обласну лікарню відновного лікування призначили нового керівника.

Редакція Вінниця.info підготувала фоторепортаж з останньої сесії Вінницької обласної ради 7-го скликання.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info