12 жовт. 2016 11:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

47

0

Державний виконавець «поцупив»7 дорогих іномарок з штраф-майданчику у Вінниці

Державний виконавець «поцупив»7 дорогих іномарок з штраф-майданчику у Вінниці

Державний виконавець привласнив сім іномарок  з штраф-майданчику у Вінниці


Державний виконавець «поцупив»7 дорогих іномарок з штраф-майданчику у Вінниці

Сім іномарок за фальшивими документами вивіз з штраф-майданчика, що у Вінниці на вул. Ботанічній, працівник Державної виконавчої служби Вінниччини. Як з’ясували правоохоронці, він не лише був виконавцем злочинів, а й сам розробив схему незаконного заволодіння автівками та користувався нею кілька років.

Про це Вінниця.info розповів начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції державного обвинувачення прокуратури Вінницької області Сергій Гупяк.

«Отримали інформацію, що з штраф-майданчика, де утримуються транспортні засоби, почали зникати автівки. Під час розслідування встановили, до злочину причетний один з працівників виконавчої служби. Він діяв за такою схемою. В різних областях є різні виконавчі впровадження за якими певні автомобілі підлягають примусовому стягненню. Це можуть буди по кредитним заборгованостям, або по іншим випадкам. Однак, державні виконавці їх не находять та подають у розшук. І таких от сім транспортних засобів було подано у розшук по лінії виконавчої служби. Їх зупинили у Вінницькій області на майданчику. Над їх подальшою долею займалась людина, яка мала досвід в ДВС. Яку ми і затримали. Він мав доступ до систем, мав відповідні відтиски печаток. Підшукував транспортні засоби, які його цікавили. А це такі марки машин, як «Шкода», «Фольксваген», «БМВ», «Тайота», «Шевроле», «Нісан».Потім підробляв документи на підставі яких ці автівки знімалися з обліку. І відповідно подавав підроблені документи, які подавав штраф майданчик, нібито для реалізації виконавчою службою. А вже потів передавав за винагороду, чи ще щось зацікавленим особам», - розповів Сергій Гупяк.

Прокуратура розслідує кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та неправомірним заволодінням транспортними засобами.

«З’ясували, ця особа одночасно і організатор і виконавець. Пропрацював в органах виконавчої служби приблизно п’ять років. Тепер він перебуває під вартою. Проводяться слідчі дії. Загалом, незаконне заволодіння транспортними засобами карається позбавленням волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Що цікаво, він довгий час був оголошений в розшук. Не з’являвся на допити з червня у розшуку. Затримали його лише 1 жовтня. І як виявилося, він ще фігурував у вчиненні хуліганських дій. Стрілянина в публічних місцях. Зброя була з гумовими кулями. На щастя, обійшлося без потерпілих», - додав Гупяк.

Вінниця.info