27 трав. 2019 09:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

60

0

Кредитування в інтернеті: що важливо знати позичальнику

Кредитування в інтернеті: що важливо знати позичальнику

Все, що потрібно знати позичальнику про нову послугу – кредит на карту в інтернеті. Особливості кредитів та поради позичальникам.


Онлайн кредитування відноситься до нових технологічних фінансових послуг, які з’явились відносно недавно разом з розвитком цифрових технологій. В нашій країні більша частина дорослого населення вже користується кредитками. Грошові перекази між різними людьми та банками стали настільки простими, що кредитування на карту в інтернеті просто не могло не з’явитись. Що потрібно знати про новий вид послуг, щоб уникнути неприємностей?

На кого орієнтовані сервіси, що видають онлайн кредити

Сучасні банки роздають майже всім бажаючим кредитки з кредитними лімітами та безвідсотковим пільговим періодом, й здавалось би, що конкурувати з ними неможливо й попиту на онлайн кредити взагалі не буде. Але насправді щомісяця близько 50 тисяч українців шукають в інтернеті сайти, де можна взяти кредит на карту. Найчастіше це роблять люди, які не можуть взяти кредит в банку через низький кредитний рейтинг або зіпсовану кредитну історію.

Чим онлайн кредити привабливі для користувачів

Оформити кредит на карту в інтернеті насправді можна швидко, що дуже зручно. Процедура реєстрації на сайті мікро-фінансової компанії проходить приблизно 20 хвилин, враховуючи підготовку та завантаження фото, й без відвідування офісу, на відміну від банку. Перелік документів й процедура оформлення облікового запису схожа з банківською. Необхідно надати фотографії паспорта та податкового ідентифікаційного номера, а також фото з власними документами в руці, як це зазвичай роблять в банку з кредитною карткою.

До речі, не всі компанії вимагають фото з паспортом. Ідентифікація відбувається за допомогою прив’язки кредитної картки, виданої на ім’я позичальника, шляхом проведення тестового платежу. Якщо кредитна карта оформлена на іншу особу, пройти реєстрацію та отримати позику не вийде. Витративши максимум півгодини на реєстрацію, надалі користуватись сервісом настільки ж легко, як і онлайн послугами банку. Повторний кредит можна отримати на карту всього за 5 хвилин.

Про підводні камені інтернет-кредитування

По перше – величезні відсотки. Якщо ви вирішили взяти кредит на карту в інтернеті, зверніть увагу на відсоткову ставку. Кредитори перераховують річну ставку в денну, щоб величезні цифри не відлякували клієнтів. Якщо перерахувати ставку 1,7% на день в стандартну річну ставку за кредитом, то отримаємо 620% річних. Тому ніколи не беріть кредит на карту більше, ніж на 30 днів, а ще краще розраховуйте власні фінанси так, щоб повернути гроші повністю з першої ж зарплати.

По друге – не можна розраховувати на те, що ніхто не буде судитись з боржником за позичені 1000 гривень. Цей борг, разом з нарахованими відсотками, рано чи пізно доведеться заплатити. Боргові зобов’язання за онлайн кредитами мають таку ж юридичну силу, як і в банку. Кредитна історія позичальника може бути зіпсована через прострочення, знайти де позичити гроші наступного разу буде дуже складно.

Поради для всіх, хто шукає кредит в інтернеті

Онлайн кредит дійсно може виручити, коли гроші потрібні терміново, тому варто зареєструватись на 2-3 найкращих платформах. Але брати кредит на карту онлайн для придбання товарів не найкраще рішення. Відсотки бувають настільки високі, що навіть знижки 70% при покупці товарів в магазинах їх не компенсують.

Така позика призначена для виходу з критичних ситуацій або для покращення кредитного рейтингу. Так, взявши 2-3 кредити в інтернеті й вчасно їх повернувши, ви зарекомендуєте себе, як добросовісний позичальник. Ваша кредитна історія буде поповнена новими записами про повернуті борги й ви зможете претендувати на більш вигідні кредити від банку.

Що найцікавіше, на початок 2019 року на ринку мікрокредитів конкуренція величезна. А конкуренція завжди вигідна не виробникам, а простим користувачам послуг. Вибір акційних онлайн кредитів під 0% настільки великий, що можна протягом року брати кредити на карту без відсотків, звичайно ж, якщо вчасно їх повертати.

Щоб не переплачувати за онлайн кредит, порівнюйте пропозиції всіх мікро-фінансових компаній на спеціальному сайті, який збирає й аналізує всі кредити в інтернеті, або спеціально відбирає найвигідніші пропозиції кредиторів. Наприклад, на сайті Financer.com можна швидко знайти найдешевший онлайн кредит й подати заявку в декілька кращих компаній одразу, що знижує вірогідність відмови.


Кредитування в інтернеті: що важливо знати позичальнику