27 квіт. 2018 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

64

0

Директорів у школи Вінниці призначатимуть через конкурс. Мерія затвердила положення

Директорів у школи Вінниці призначатимуть через конкурс. Мерія затвердила положення

Директорів у школи Вінниці призначатимуть через конкурс. Мерія затвердила положення


Директорів у школи Вінниці призначатимуть через конкурс. Мерія затвердила положення

 27 квітня на сесії Вінницької міської ради прийняли рішення, яким затвердили Положення про проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад директорів закладів загальної середньої освіти. «За» проголосували 46 депутатів.

Про це повідомляє журналіст Вiнниця.info з сесійної зали.

Положенням визначається механізм проведення конкурсу на посади директорів шкіл. Передбачено, що посаду керівника закладу загальної середньої освіти може громадянин України, який має вищу освіту та стаж педагогічної роботи не менше 3-х років. Має організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов’язків.

Директор школи призначається на посаду за результатами конкурсного відбору строком на шість років (строком на два роки - для особи, яка призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше) на підставі рішення конкурсної комісії.

Одна і та сама особа не може бути керівником відповідного закладу загальної середньої освіти більше ніж два строки підряд (до першого строку включається дворічний строк перебування на посаді керівника закладу загальної середньої освіти, призначеного вперше).

Після закінчення другого строку перебування на посаді особа має право брати участь у конкурсі на заміщення вакансії керівника в іншому закладі загальної середньої освіти або продовжити роботу в тому самому закладі на іншій посаді.

Призначення керівника закладу загальної середньої освіти, засновником якого є Вінницька міська рада, здійснює Департамент освіти Вінницької міської ради за результатами конкурсного відбору, шляхом укладення контракту (трудового договору).

Керівник закладу загальної середньої освіти приватної форми власності призначається на посаду та звільняється з посади рішенням засновника (засновників) закладу або уповноваженого ним (ними) органу якщо інше не визначено чинним законодавством України.

Організаційне забезпечення проведення конкурсного відбору керівників закладів загальної середньої освіти міста здійснює Департамент освіти.

Підставою для проведення конкурсного відбору є наказ директора Департаменту освіти.

Оголошення про проведення конкурсного відбору оприлюднюється на веб-сайті Вінницької міської ради та не менше, ніж в одному місцевому засобі масової інформації, не пізніше, ніж за один календарний місяць до початку проведення конкурсного відбору.

В оголошенні про проведення конкурсного відбору зазначаються:

- найменування і місцезнаходження закладу загальної середньої освіти;

- кваліфікаційні вимоги до претендентів на посаду керівника закладу загальної середньої освіти;

 - перелік документів, які необхідно подати для участі у конкурсному відборі та строк їх подання;

- дата, місце та етапи проведення конкурсного відбору;

- прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти контактної особи, яка надає роз’яснення та розширену інформацію про проведення конкурсного відбору.

В оголошенні може міститися інша необхідна інформація, що не суперечить законодавству України.

Для проведення конкурсного відбору при Департаменті освіти створюється конкурсна комісія, до складу якої включаються:

- профільний заступник міського голови

– голова комісії;

- директор Департаменту освіти

– заступник голови комісії;

- начальник відділу загальної середньої освіти, дистанційної освіти та впровадження ІКТ

– секретар конкурсної комісії;

- голова міської організації профспілки працівників освіти і науки України;

- представники педагогічного колективу закладу загальної середньої освіти, де наявна вакансія, у кількості 2-х осіб, які обираються більшістю працівників на загальних зборах (конференції) трудового колективу;

- представники громадського об’єднання батьків, учні (вихованці) яких навчаються у закладі загальної середньої освіти, де наявна вакансія, у кількості 2-х осіб;

- представники керівників закладів загальної середньої освіти міста Вінниці, підпорядкованих Департаменту освіти у кількості 2-х осіб.

Зазначимо, до відповідне рішення міськрадою прийнято відповідно до вимог Закону Про освіту. Більш детально про зміни в галузі освіти можна прочитати в інтерв’ю з Ігорем Івасюком. У Вінниці є школи, де директори працюють на посаді в одному закладі понад 20 років.

Вiнниця.info